Schuran Jetstream Pico Twice kalcium reaktor

139900 Ft

A Schuran Jetstream Pico Twice egy 400 – 800 literes akvárium méretig használható dupla kamrás kalcium reaktor.

A berendezés mindkét reaktorterében elhelyezett víz-gáz szeparációs elemnek köszönhetően minden buborék széndioxid közel 100%-ban hasznosul.

Az 2×1,5 liter töltőanyag kapacitású kalcium reaktorban, mely pH szondával is felszerelhető, a belső vízáramoltatást és a széndioxid beporlasztást egy MaxiJet 1000-es szivattyú végzi.

A buborékszám precíz beállíthatóságát egy nagy méretű akril buborékszámláló garantálja.

Fontos: a berendezés beüzemeléséhez a következő felszerelésekre van szükség: CO2 palack, nyomáscsökkentő, visszacsapó szelep

Fontos: a reaktort csak kalcium reaktorba való korallzúzalékkal javasolt megtölteni

A kalcium reaktor jelenelg nincs raktáron, de rendelhető.
Szállítási határidő kb. 1-2 hét.
Kategória:

A 25 éves múltra visszatekintő német Schuran cég főleg állatkerteknek és ócenáriumoknak épít egyedi szűrőrendszereket, de az ott szerzett tapasztalatokat néhány olyan hobbi akvarisztikai célra épített berendezésben is kamatoztatja, mint a Jetstream kalcium reaktor család, mely hatásfokát tekintve az egyik legjobb a piacon.

A jobb hatásfokért folytatott versenyben a Schuran cég volt az első, aki víz-gáz szeparátort épített kalcium reaktoraiba, így a Jetstream-ben a széndioxid közel 100%-os hatékonysággal hasznosul. A Schuran mérései szerint egy jól beállított kalcium reaktor 1 kg CO2 felhasználásával 1 kg korallzúzalékot képes feloldani.

A Jetstream család második tagjaként a Jetstream Pico Twice két felül nyitható, egyenként 1,5 liter térfogatú reaktort kapott, aminek belső vízmozgatását egy MaxiJet 1000-es pumpa végzi. Ugyanez a MaxiJet pumpa felel a CO2 gáz venturi elven történő beporlasztásért, és ezen keresztül a kellően alacsony pH stabilizálásáért.

A 400-tól 800 literes akvárium méretig ajánlott Pico Twice kalcium reaktor teljesítménye az adagolt széndioxid és az átfolyó víz mennyiségének beállításával szabályozható. Míg a CO2 mennyiségét a reaktorhoz mellékelt nagyméretű buborékszámlálóval tudjuk precízen beállítani, addig az átfolyó vizet a bementeti oldalon található csappal lehet szabályozni.

A készülék vízellátása alsó szűrőakváriumos rendszereknél megoldható a szűrt vizet visszavezető nyomóágról, de sokkal konstansabb vízátfolyás érhető el egy független adagolópumpa (dózis pumpa) segítségével. A Jetstream Pico Twice maximális ajánlott átfolyási sebessége: 100 ml/perc. (Elméletileg a jól elhelyezett reaktor a benne uralkodó vízkeringés keltette nyomó és szívó erőkön keresztül önmagát is képes vízzel ellátni, azonban a tapasztalatok alapján ez a megoldás nem elég megbízható.)

A berendezés kompakt mérete (21 x 23 x 40 cm) ellenére összesen kb. 3 liter korallzúzalékkal tölthető meg. A gyártó javaslatára a Pico Twice kalcium reaktort csak nagy szemű korallzúzalékkal szabad feltölteni, más apró szemű anyagot, pl. magnézium tartalmú dolomitet érdemes harisnyába kötve elhelyezni benne.

A Jetstream Pico Twice reaktort a következő akvárium mérethez ajánljuk:

  • kevés vázépítő élőlény: max. 800 liter
  • közepes mennyiségű vázépítő élőlény: max. 600 liter
  • sok, főleg SPS korall: max. 400 liter

Fontos: a berendezés beüzemeléséhez a következő felszerelésekre van szükség: CO2 palack, nyomáscsökkentő, visszacsapó szelep

Gyártó

Schuran

Shopping Cart