Schuran Jetstream Pico kalcium reaktor

124900 Ft

A Schuran Jetstream Pico egy 200 – 400 literes akvárium méretig használható kalcium reaktor.

A berendezés reaktorterébe épített egyedi víz-gáz szeparációs elemnek köszönhetően minden buborék széndioxid közel 100%-ban hasznosul.

Az 1,5 liter töltőanyag kapacitású kalcium reaktorban a belső vízáramoltatást és a széndioxid beporlasztást egy MaxiJet 1000-es szivattyú végzi.

A buborékszám precíz beállíthatóságát egy nagy méretű akril buborékszámláló garantálja.

Fontos: a berendezés beüzemeléséhez a következő felszerelésekre van szükség: CO2 palack, nyomáscsökkentő, visszacsapó szelep

Fontos: a reaktort csak kalcium reaktorba való korallzúzalékkal javasolt megtölteni

A kalcium reaktor jelenelg nincs raktáron, de rendelhető.
Szállítási határidő kb. 1-2 hét.
Kategória:

A 25 éves múltra visszatekintő német Schuran cég főleg állatkerteknek és ócenáriumoknak épít egyedi szűrőrendszereket, de az ott szerzett tapasztalatokat néhány olyan hobbi akvarisztikai célra épített berendezésben is kamatoztatja, mint a Jetstream kalcium reaktor család, mely hatásfokát tekintve az egyik legjobb a piacon.

A jobb hatásfokért folytatott versenyben a Schuran cég volt az első, aki víz-gáz szeparátort épített kalcium rektoraiba, így a Jetstream-ben a széndioxid közel 100%-os hatékonysággal hasznosul. A Schuran mérései szerint egy jól beállított kalcium reaktor 1 kg CO2 felhasználásával 1 kg korallzúzalékot képes feloldani.

A Jetstream család legkisebb tagjaként a Jetstream Pico egy felül nyitható, 1,5 liter térfogatú reaktort kapott, aminek belső vízmozgatását egy MaxiJet 1000-es pumpa végzi. Ugyanez a MaxiJet pumpa felel a CO2 gáz venturi elven történő beporlasztásáért, és ezen keresztül a kellően alacsony pH stabilizálásáért.

A 200-tól 400 literes akvárium méretig ajánlott Pico kalcium reaktor teljesítménye az adagolt széndioxid és az átfolyó víz mennyiségének beállításával szabályozható. Míg a CO2 mennyiségét a reaktorhoz mellékelt nagyméretű buborékszámlálóval tudjuk precízen beállítani, addig az átfolyó vizet a bemeneti oldalon található csappal lehet szabályozni.

A készülék vízellátása alsó szűrőakváriumos rendszereknél megoldható a szűrt vizet visszavezető nyomóágról, de sokkal konstansabb vízátfolyás érhető el egy független adagolópumpa (dózis pumpa) segítségével. A Jetstream Pico maximális ajánlott átfolyási sebessége: 60 ml/perc. (Elméletileg a jól elhelyezett reaktor a benne uralkodó vízkeringés keltette nyomó és szívó erőkön keresztül önmagát is képes vízzel ellátni, azonban a tapasztalatok alapján ez a megoldás nem elég megbízható.)

A berendezés kompakt mérete (13 x 15,5 x 40 cm) ellenére kb. 1,5 liter korallzúzalékkal tölthető meg. A gyártó javaslatára a Pico kalcium reaktort csak nagy szemű korallzúzalékkal szabad feltölteni, más apró szemű anyagot, pl. magnézium tartalmú dolomitot érdemes harisnyába kötve elhelyezni benne.

A Jetstream Pico reaktort a következő akvárium mérethez ajánljuk:

  • kevés vázépítő élőlény: max. 400 liter
  • közepes mennyiségű vázépítő élőlény: max. 300 liter
  • sok, főleg SPS korall: max. 200 liter

Fontos: a berendezés beüzemeléséhez a következő felszerelésekre van szükség: CO2 palack, nyomáscsökkentő, visszacsapó szelep

Gyártó

Schuran

Shopping Cart