Schuran Jetstream 1 kalcium reaktor

199900 Ft

A Schuran Jetstream 1 egy 500 – 1000 literes akvárium méretig használható professzionális kalcium reaktor.

A berendezés reaktorterébe épített egyedi víz-gáz szeparációs elemnek köszönhetően minden buborék széndioxid közel 100%-ban hasznosul.

A 3 liter töltőanyag kapacitású kalcium reaktorban, mely pH szondával is felszerelhető, a belső vízáramoltatást és a széndioxid beporlasztást egy Eheim 1250-es szivattyú végzi.

A buborékszám precíz beállíthatóságát egy nagy méretű akril buborékszámláló garantálja.

Fontos: a berendezés beüzemeléséhez a következő felszerelésekre van szükség: CO2 palack, nyomáscsökkentő, visszacsapó szelep

Fontos: a reaktort csak kalcium reaktorba való korallzúzalékkal javasolt megtölteni

A kalcium reaktor jelenelg nincs raktáron, de rendelhető.
Szállítási határidő kb. 1-2 hét.
Kategória:

A 25 éves múltra visszatekintő német Schuran cég főleg állatkerteknek és ócenáriumoknak épít egyedi szűrőrendszereket, de az ott szerzett tapasztalatokat néhány olyan hobbi akvarisztikai célra épített berendezésben is kamatoztatja, mint a Jetstream kalcium reaktor család, mely hatásfokát tekintve az egyik legjobb a piacon.

 

A jobb hatásfokért folytatott versenyében a Schuran cég volt az első, aki víz-gáz szeparátort épített kalcium rektoraiba, így a Jetstream-ben a széndioxid közel 100%-os hatékonysággal hasznosul. A Schuran mérései szerint egy jól beállított kalcium reaktor 1 kg CO2 felhasználásával 1 kg korallzúzalékot képes feloldani.

 

A Jetstream család első, professzionális szintű berendezése a Jetstream 1 egy 3 liter térfogatú, teljesen kivehető reaktort kapott, aminek belső vízmozgatását egy Eheim 1250-es pumpa végzi. Ugyanez az Eheim pumpa felel a CO2 gáz venturi elven történő beporlasztásért, és ezen keresztül a kellően alacsony pH stabilizálásáért. A kivehető rektortér nagy előnye, hogy a töltőanyag cseréjéhez vagy utánpótlásához nem szükséges a teljes berendezést szétszedni, elég csak a korallzúzalékot tartalmazó középső részt kivenni.

 

Az 500-tól 1000 literes akvárium méretig ajánlott Jetstream 1 kalcium reaktor teljesítménye az adagolt széndioxid és az átfolyó víz mennyiségének beállításával szabályozható. Míg a CO2 mennyiségét a reaktorhoz mellékelt nagyméretű buborékszámlálóval tudjuk precízen beállítani, addig az átfolyó vizet a bemeneti oldalon található csappal lehet szabályozni.

 

A készülék vízellátása alsó szűrőakváriumos rendszereknél megoldható a szűrt vizet visszavezető nyomóágról, de sokkal konstansabb vízátfolyás érhető el egy független adagolópumpa (dózis pumpa) segítségével. A Jetstream 1 maximális ajánlott átfolyási sebessége: 150 ml/perc. (Elméletileg a jól elhelyezett reaktor a benne uralkodó vízkeringés keltette nyomó és szívó erőkön keresztül önmagát is képes vízzel ellátni, azonban a tapasztalatok alapján ez a megoldás nem elég megbízható.)

 

A berendezés kompakt mérete (35 x 15 x 60 cm) ellenére összesen 3 liter korallzúzalékkal tölthető meg. A gyártó javaslatára a Jetstream 1 kalcium reaktort csak nagy szemű korallzúzalékkal szabad feltölteni, más apró szemű anyagot, pl. magnézium tartalmú dolomitot érdemes harisnyába kötve elhelyezni benne. A reaktor tisztításánál vagy a töltő anyag cseréjénél nagyon hasznos a berendezés leeresztő csapja.

 

A Schuran Jetstream 1 reaktort a következő akvárium mérethez ajánljuk:

  • kevés vázépítő élőlény: max. 1000 liter
  • közepes mennyiségű vázépítő élőlény: max. 750 liter
  • sok, főleg SPS korall: max. 500 liter

Fontos: a berendezés beüzemeléséhez a következő felszerelésekre van szükség: CO2 palack, nyomáscsökkentő, visszacsapó szelep

Gyártó

Schuran

Shopping Cart