Tunze Turbelle Nanostream 6045 áramoltató (1500-4500l/h)

33900 Ft

A 6045 a Tunze Turbelle Nanostream család legerősebb tagja. Az innovatív forma egy mechanikusan 1500 és 4500 l/h teljesítmény között szabályozható, csendes üzemű, maximum 7 W fogyasztású propelleres áramoltató motort rejt.

A motor gömb formájú házának köszönhetően a vízáramlás könnyen pozicionálható. A tartozék mágneses tartóval a motor az akvárium bármely pontján egyszerűen az üvegre rögzíthető.

Fontos: a 6045 motor teljesítménye csak mechanikusan, egy beépített retesz mozgatásával szabályozható.

 

Kategória:

A német Tunze cég volt az első, aki az akvarisztikában propelleres áramoltató motort épített. A 6045-ös már egy második generációs fejlesztés eredménye, mellyel elsősorban kisebb, 40 – 500 literes akváriumok vízmozgatását lehet hatékonyan megoldani, de nagyobb medencékben is jó szolgálatot tehet az áramlástól elzárt részek üledékképződésének megakadályozásában (pl. szírt mögötti rész).

A 6045 a Tunze Turbelle Nanostream család legnagyobb tagja. Az innovatív forma egy 1500 és 4500 l/h teljesítmény között szabályozható, csendes üzemű, maximum 7 W fogyasztású propelleres áramoltató motort rejt. A kiáramló víz mennyiségét egy mechanikusan mozgatható retesszel lehet beállítani. A ráccsal védett szívórész széles kialakítása miatt lassan tömődik el, a 40mm átmérőjű kivezető száj pedig elég nagy ahhoz, hogy a propeller jó hatásfokkal, erős és egyenletes vízmozgást biztosítson.

A motor gömb formájú házának köszönhetően a vízáramlás fel, le, jobbra és balra is könnyen irányítható. Kis mérete (70mm-es átmérő) lehetővé teszi, hogy a vízpumpát könnyen a dekoráció közé rejtsük. A csendesebb üzem érdekében az ennél a típusnál rezgéscsillapítóval felszerelt mágneses tartókkal a motor 12 mm-es üvegvastagságig az akvárium bármely pontján egyszerűen az üvegre rögzíthető. A piacon jelenleg a Tunze Stream motorok a legflexibilisebbek az elhelyezés és a vízsugár pozicionálásának tekintetében.

A szivattyú védett a propeller esetleges elakadásából adódó motor túlmelegedés ellen.

Fontos: a 6045 motor teljesítménye csak mechanikusan, egy beépített retesz mozgatásával szabályozható. Az áramoltató nem kompatibilis a Tunze Single- Wave-, és Multicontroller-ekkel.

Fontos: mivel az áramoltató elölről nyitott, bekapcsolás előtt mindig érdemes meggyőződni arról, hogy nem bújt-e meg egy kisebb élőlény a szivattyú belsejében.

 

Gyártó

Tunze

Teljesítmény

Max. 3001-5000 l/h

Vezérelhetőség

Nem vezérelhető

Shopping Cart