Tunze Nano DOC Skimmer 9001 belső hableválasztó

49900 Ft

A Nano Doc 9001 egy kis helyigényű, nano akváriumokban (20-140 liter) akváriumban közvetlen elhelyezhető, motoros, venturi elven működő hableválasztó. (Venturi elv: a motor által létrehozott víznyomás egy szűkítőn áthaladva szívja és porlasztja be a levegőt).

A berendezés belsejében egy Tunze Silence motor biztosítja a skimmer vízellátását, miközben kb. 100 liter levegőt porlaszt be óránként.

Az apró buborékok, a Tunze által fejlesztett reflexiós kamratérnek köszönhetően a lehabozó kis mérete ellenére is sokáig reakcióban maradnak a vízzel.

Fontos: a hableválasztóban a hab magassága a vízszint függvényében változik, ezért a konstans minőségű és nedvességű habképzéshez célszerű egy vízszintszabályozót (pl. Tunze Nano Osmolator) beüzemelni.

Kategória:

A német Norbert Tunze nem csak a hableválasztás akvarisztikai célú felhasználhatóságának felfedezésével, hanem a cége által 1963-ban piacra dobott első, a hársfa porlasztós megoldást kiváltó venturi motoros lefölözővel is beírta magát a  tengeri akvarisztika történetébe.

Kicsi, mindössze 11 cm x 6,3 cm helyfoglalásának köszönhetően a Nano Doc skimmer 20 – 140 liter közötti nano akváriumokban, közvetlenül az akváriumban elhelyezve használható. (13,5-15,5 cm minimum vízmagasság igénye miatt szűrőakváriumos elhelyezésre nem alkalmas.) 500 l/h teljesítményű Tunze Silence motor a berendezés hátulján és alján beszívott vízhez megközelítőleg 100 liter levegőt kever egy venturi előtéten keresztül. Az apró buborékok, a Tunze által fejlesztett reflexiós kamratérnek köszönhetően, ahol a felfelé áramló víz egy részét terelő lemezek fordítják vissza a berendezés alsó része felé, a lehabozó kis mérete ellenére is sokáig reakcióban maradnak a vízzel, így a habképzés hatásfoka megnő.

A hab teteje, és azon keresztül nedvességtartalma, a levegő mennyiségének, és a teljes hableválasztó vízszinthez viszonyított pozíciójának beállításával szabályozható. Mivel a vízszint az akváriumban a párolgás miatt változhat, a konstans minőségű és nedvességű habképzés érdekében célszerű egy vízszintszabályozót (pl.Tunze Nano Osmolator) beüzemelni. A habedény űrtartalma kb. 0,2 liter, belső kialakítása nagyon egyszerű, így könnyedén tisztítható. A skimmer a Tunze áramoltatóknál bevált, mágneses elven rögzíthető az akváriumban.

Ajánlott akvárium méret (normál sűrűségű betelepítéssel és halakkal):

  • max. 40 literes SPS
  • max. 80 literes LPS
  • max. 140 literes lágykorallos
Gyártó

Tunze

Ajánlott akvárium méret

Max. 200 L-ig

Shopping Cart