Tunze Comline DOC Skimmer 9004 belső hableválasztó

69900 Ft

A Comline DOC 9004 egy motoros, diszpergátoros belső hableválasztó (Diszpergátor: a levegő vízbe porlasztását egy tűs rotorú szivattyú végzi).

Más gyártók nano akváriumokhoz ajánlott berendezéseivel szemben a Comline rendszerbe illeszthető Tunze lehabozó egyik előnye, hogy a vízfelszínről véve a vizet, megoldja a túlfolyó nélküli akváriumokban kialakuló olajréteg problémáját.

A berendezés belsejében egy speciális ún. Tunze Foamer motor dolgozik, ami a vízellátás mellet a kb. 150 l/h levegőt egy ún. Flash Foaming eljárással keveri be, így a rövid reaktortér ellenére is kellően hatékony a habképződés.

Fontos: a hableválasztóban a hab magassága a vízszint függvényében változik, ezért a konstans minőségű és nedvességű habképzéshez célszerű egy vízszintszabályozót (pl.Tunze Nano Osmolator) beüzemelni.

Kategória:

A német Norbert Tunze nem csak a hableválasztás akvarisztikai célú felhasználhatóságának felfedezésével, hanem a cége által 1963-ban piacra dobott első, a hársfa porlasztós megoldást kiváltó venturi motoros lefölözővel is beírta magát  a tengeri akvarisztika történetébe.

Kicsi, mindössze 11 cm x 9 cm helyfoglalásának köszönhetően a Comline Doc skimmer 9004-es  60-250 liter közötti nano akváriumokban, közvetlenül az akváriumban elhelyezve használható. (22,5-24,5 cm minimum vízmagasság igénye miatt szűrőakváriumos elhelyezésre nem alkalmas.) A berendezés a felszíni vízelvételnek köszönhetően a fehérjehableválasztó funkció mellett jó megoldás a túlfolyó nélküli akváriumokban keletkező olajos filmréteg eltávolítására is. A berendezés belsejében egy speciális ún. Tunze Foamer motor dolgozik, ami a csendes üzem érdekében egy hangtompítón keresztül szívja a levegőt. (A hangtompító kiiktatásával a berendezés ózongenerátorra is ráköthető.) A diszpergátor motor a vízellátás mellett a kb. 150 l/h levegőt egy ún. Flash Foaming eljárással keveri be, ami a rövid reaktortér ellenére is kellően hatékony habképződést garantál. A reaktortérbe épített ún. Anti Overfoaming System megakadályozza a készülék esetleges túlhabzását.

A hab teteje, és azon keresztül nedvességtartalma, a levegő mennyiségének, és a teljes hableválasztó vízszinthez viszonyított pozíciójának beállításával szabályozható. Mivel a vízszint az akváriumban a párolgás miatt változhat, a konstans minőségű és nedvességű habképzés érdekében célszerű egy vízszintszabályozót (pl. Tunze Nano Osmolator) beüzemelni. A habedény űrtartalma kb. 0,2 liter, belső kialakítása nagyon egyszerű, így könnyedén tisztítható. A skimmer a Tunze áramoltatóknál bevált mágneses elven rögzíthető az akváriumban.

Ajánlott akvárium méret (normál sűrűségű betelepítéssel és halakkal):

  • max. 100 literes SPS
  • max. 150 literes LPS
  • max. 250 literes lágykorallos
Gyártó

Tunze

Ajánlott akvárium méret

Max. 300 L-ig

Shopping Cart