Tunze DOC Skimmer 9410 belső hableválasztó

129500 Ft

A Tunze DOC 9410, a DOC Skimmer család szűrőakváriumos használatra tervezett legkisebb tagja, egy 400 – 1000 literes akvárium méretig ajánlott, motoros, diszpergátoros belső hableválasztó. (Diszpergátor: a levegő vízbe porlasztását egy tűs rotorú szivattyú végzi).

A lehabozó víz és levegő ellátásáért a Tunze saját fejlesztésű, ún. Foamer motorja felel, ami mindössze 11W fogyasztás mellett 900 l/h vízhozammal 600 l/h levegőt porlaszt be a DOC 9410 reaktorterébe.

Mint minden DOC lehabozó, a 9410-es is rendelkezik a Tunze által szabadalmaztatott ún. Anti Overfoaming System-el, ami hirtelen vízszint vagy habmagasság emelkedés okozta túlcsordulástól védi a habgyűjtő tartályt.

A 9410-es típussal kezdődően a nagyobb DOC Skimmerek sajtossága, hogy a távozó víz egy 300 mikronos, cserélhető szűrőzsákon át folyik vissza a szűrőakváriumba.

Fontos: a lehabozó működtetéséhez szükséges ideális vízmagasság 14 – 24 cm

Kategória:

A német Norbert Tunze nem csak a hableválasztás akvarisztikai célú felhasználhatóságának felfedezésével, hanem a cége által 1963-ban piacra dobott első, a hársfa porlasztós megoldást kiváltó venturi motoros lefölözővel is beírta magát a tengeri akvarisztika történetébe. A DOC Skimmer család a cég legújabb fejlesztéseit ötvözi a jól megépített, megbízható lehabozóban.

 

A Tunze DOC Skimmer 9410 egy 400 – 1000 literes akvárium méretig ajánlott diszpergátoros lefölöző, amit méret és formabeli adottságai miatt a gyártó elsősorban külső szűrőakváriumos rendszerekben javasol használni. (Diszpergátor: a levegő vízbe porlasztását egy tűs rotorú szivattyú végzi). A berendezés víz és levegő ellátásáért a Tunze saját fejlesztésű ún. Foamer motorja felel, ami halk üzem érdekében egy hangtompítón keresztül szívja a levegőt. A Tunze Foamer motor 11W fogyasztás és 900 l/h-s vízhozam mellett kb. 600 l/h nagyon apró, 0,1 to 0,3 mm átmérőjű buborékokra porlasztott levegőt pumpál a lehabozóba. Míg a levegő mennyisége egy elzáró szeleppel, addig hab tetejének magassága a kivezető csővezetékbe épített szabályozó gyűrűvel állítható be.

 

A 9410-es típussal kezdődően a nagyobb DOC Skimmerek sajtossága, hogy a lehabozóból távozó víz egy 300 mikronos, cserélhető szűrőzsákon át folyik vissza a szűrőakváriumba. A szűrőzsák a Tunze alsó szekrényes szűrőrendszerekben egyszerre látja el a mechanikus szűrés feladatát és biztosítja a hableválasztóból kiürülő víz buborék mentességét.

 

A berendezés méreteit illetően kellően kompakt, szűrőzsák nélkül 25cm x 18cm alapú, amihez 41,5 cm-s magasság párosul. A kompakt méret ellenére a könnyen eltávolítható és tisztítható habgyűjtő tartály 0,7 liter térfogatú, ami 1,3 literig bővíthető a Tunze 9015.14-es kiegészítővel.

 

Mint minden DOC Skimmer, a 9410-es is rendelkezik a Tunze által szabadalmaztatott ún. Anti Overfoaming System-el. Az Anti Overfoaming System feladata, hogy megakadályozza a habgyűjtő tartály hirtelen vízszint vagy habmagasság emelkedésnél bekövetkező túlcsordulást és ezzel a skimmate visszakerülését az akváriumba. A működési elve igen egyszerű: az emelkedő vízszint még mielőtt a habtartály túlcsordulását okozná, belefolyik a diszpergátor motor légellátó rendszerébe, így blokkolja a habképzést, ami megakadályozza a hab kifutását.

 

A berendezés szükség esetén könnyen ózongenerátorra köthető.

 

Ajánlott akvárium méret (normál sűrűségű betelepítéssel és halakkal):

  • max 400 literes SPS
  • max 600 literes LPS
  • max 1000 literes lágykorallos

Fontos: a lehabozó működtetéséhez szükséges ideális vízmagasság 14 – 24 cm

Gyártó

Tunze

Ajánlott akvárium méret

max. 1000 literig

Shopping Cart