ARKA Microbe-Lift Nite-Out II. starter baktériumok 473ml

9900 Ft

A Nite-Out II egy olyan speciális fejlesztésű baktériumkeverék, amely a tengeri és édesvízi akváriumok beindítását és gondozását gyorsítani és tökéletesíteni hivatott.
A Nite-Out II egy biológiai folyamattal (nitrifikáció) biztonsággal eltávolítja az ammóniumot/ammóniát és nitritet. Ez a magas koncentrációjú baktériumkeverék akváriumok bejáratásánál valamint vízcseréknél a mérgező ammónium/ammónia/nitrit értékek kialakulásának meggátolásához optimális.
Adagolás (új akvárium esetén):
Adjunk naponta 10 ml-t 100 liter vízhez, amíg az ammónium/ammónia/nitrit többé nem mérhető.
Adagolás (karbantartásnál és gondozáshoz):
Adjunk minden vízcserénél vagy új állatok betelepítésénél egyszeri alkalommal 10 ml-t 100 liter vízhez.
Tippek:
• A nitrifikációs folyamat gyorsítása érdekében gondoskodjunk kellő karbonátkeménységi értékekről (KH).
• Az optimális bejáratáshoz vagy a folyamatos gondozáshoz a Nite-Out II-őt a Special Blend-del együtt használjuk.

Fontos:
Magyarázatok a Nite Out II és a nitrifikációs folyamat Special Blend-el való beindításához:
Javasoljuk, hogy a Nite Out II alkalmazása előtt használják a Microbe-Lift® Special Blend -et (lásd fent) a maradék szerves hulladék eltüntetéséhez, mivel egy túl magas szerves hulladék koncentráció a nitrifikáió folyamatát korlátozhatja vagy akár meg is akadályozhatja. A Nite Out II-őt először a Microbe-Lift® Special Blend alkalmazása után 1-2 nappal használjuk, hogy előbbi elvégezhesse feladatát. Fontos, hogy előbb ellenőrizzük a pH-értéket (ennek 7,9 és 8,5 között kell lennie), hogy lássuk megfelelő-e a karbonátkeménység. A karbonátkeménység-érték mindig legalább 3nk° kell legyen. Ez nagyon fontos, mivel a nitrifikáló baktériumok ezt használják fel mintegy üzemanyagként. Egy rész ammóniához hét rész karbonátkeménységet használnak fel! Jó karbonátkeménység-értékek nélkül a nitrifikálás lehetetlen! A karbonátkeménység növeléséhez pl. használhatjuk a Microbe-Lift® pH 8.2 Buffer / Stabilizer -t, így ezzel legalább 3-6 nk° értéket érhetünk el.

Shopping Cart