Aqua Medic Arctic Breeze 2 ventilátoros akvárium hűtő

29900 Ft

A 2 ventilátoros Aqua Medic Arctic Breeze-el a párolgó víz hűtő hatását kihasználva csökkenthető az akvárium vízhőmérséklete.

Korallszirt tipp: a ventilátoros hűtésről általánosságban elmondható, hogy a ventilátorok számának növelésével szinte bármekkora akváriumnál alkalmazható figyelembe véve, hogy az elv hűtőteljesítménye a környezet hőmérsékletéhez képest max. 4 – 5°C.

A fröccsenő víz ellen védett (IP55), rozsdaálló alumínium és műanyag felhasználásával készült Arctic Breeze 2 ventilátoros hűtőben 2 db, 6 cm átmérőjű, nagy teljesítményű ventilátor található egymás mellett.

A ventilátorok fordulatszáma, és azon keresztül a hűtés intenzitása a mellékelt 3 – 12V között szabályozható tápegység segítségével kontrollálható.

Az akvárium peremére rögzíthető Arctic Breeze ventilátorainak dőlésszöge a vízfelszínhez képest 0° és 90° között állítható.

Korallszirt tipp: a ventilátorok hűtőteljesítménye akkor a legnagyobb, ha a levegő merőlegesen éri a vízfelszínt.

A 15 cm széles x 2,5 cm vastag x kb. 13 cm magas 2 ventilátoros modellt a gyártó 250 – 300 literes akvárium méretig ajánlja, de max. 1 – 2°C -os hűtésigény esetén nagyobb akváriumokon is használható.

Fontos: ventilátoros hűtést alkalmazva jelentősen megnő az akváriumvíz párolgása, amit vízpótlás megoldásánál figyelembe kell venni (gyakoribb utántöltés, nagyobb víztartály, stb.)
Fontos: a ventilátoros hűtés folyamatos használat, vagy a helyiség rossz szellőzése mellett jelentősen megnövelheti a szoba páratartalmát.

Gyártó

Aqua Medic

Shopping Cart