Aqua Connect Aminostabil aminosav koncentrátum 250ml

8000 Ft

Az Aqua Connect Aminostabil egy szimbióta korallok számára kifejlesztett aminosav készítmény.

Az Aminostabil ez első olyan, akvaristák számára is hozzáférhető komplex aminosav alapú koralltáp volt, mely egy készítményben sűrítette a korallok heterotróf táplálkozásával foglalkozó tudományos vizsgálatok, közöttük a DOM-al (dissolved organic matters = oldott szerves anyagok) kapcsolatos legújabb kutatások eredményeit.

Az Aqua Connect aminósav készítménye a korallok számára fontos aminosavak mellett olyan közvetítő anyagokat is tartalmaz, melyek az aminosavak felvételében és hasznosításában töltenek be kulcsszerepet. Az Aminostabil volt többek között az első olyan készítmény, ami taurint is tartalmazott. Ennek az anyagnak a pontos szerepét csak nemrégiben kezdték vizsgálni a kutatók.

A 250 ml-es Aminostabil normál, Aqua Connect által meghatározott adagolása napi 1 ml/100 liter akváriumvíz. Induló adagolásként, vagy kevés korall esetén ennek 50%-val célszerű próbálkozni. Az adagolás végleges mennyiségét az akvárium tápanyagszintjéhez (NO3, PO4) javasolt igazítani.

Az Aminostabil szükség esetén fürdetőszerként is használható. A szállítási stressztől, parazitafertőzéstől, vagy Zooxanthella vesztéstől legyengült korallok estén egy 30 perces, 5 ml/liter koncentrációjú Aminostabil fürdő felgyorsíthatja a korallszövetek regenerációját.

Fontos: a készítményt felbontás után ajánlott hűtőszekrényben tárolni

Kategória:
Gyártó

Aqua Connect

Shopping Cart