Tunze Osmolator 3155 vízszintszabályozó készlet

74900 Ft

A Tunze Osmolator 3155 vízszintszabályozó készlet segítségével automatizálható a tengeri akváriumból elpárolgott víz utánpótlása.

Az állandó vízszint nem csak a akváriumvíz sósűrűségének megőrzése szempontjából fontos, de néhány szűrőberendezés pl. akváriumon belül elhelyezett habelválasztó, vagy akár a teljes alsó szekrényes szűrőrendszer sokkal hatékonyabban vagy éppen csendesebben üzemel ha a vízszint magassága változatlan.

A beépítésre kész 3155-ös Osmolator készlet tartalmaz egy nagy érzékenységű optikai vízszintérzékelőt, a vezérlő elektronikát és egy 12V feszültséggel üzemelő kis szivattyút tápegységgel. (A vízpumpa teljesítménye: 100 l/h, max. emelőmagassága: 2 m)

A készülék az optikai szenzor mellett rendelkezik egy második, úszós érzékelővel is, ami valamelyik elektronikus alkatrész meghibásodása esetén védi az akváriumot a túltöltésétől. A túltöltés elleni védelem mellett az elektronika a vízpumpa huzamosabb szárazon futását is megakadályozza pl. abban az esetben, amikor az utántöltésre használt víz elfogyott.

A Tunze Osmolator a normál üzem különböző állapotairól: utántöltés, normál vízszint, alacsony vízszint fényvisszajelzést, míg a beavatkozást igénylő problémákról: túltöltés, üres utántöltő tartály éles hangjelzést is ad.

A Osmolator 3155 érzékelőit a mellékelt mágneses rögzítővel a szűrőakváriumban és az akvárium peremén is problémamentesen el lehet helyezni.

Kategória:
Shopping Cart