Tropic Marin Pro-Coral Reef Snow korall táp adalék 100 ml

7900 Ft

A Tropic Marin Pro-Coral Reef Snow egy olyan korall táplálék, amit vízzel és más plankton készítményekkel (pl. Tropic Marin Pro-Coral Zooton vagy Phyton) összekeverve jól imitálható a tengerekben kavargó üledék, mely sok filtráló élőlény legfontosabb élelem forrása. A Pro-Coral Reef Snow alkalmazásával megváltoztatható az eredeti tápok szemcsemérete, így azokat a filtráló szervezetek már könnyebben el tudják kapni.

A 100 ml-es kiszerelésű dobozban található mérőkanállal másfél adagnyit kell 100 ml ozmózis vízben elkeverni, majd többszöri átkeverés mellett 1-2 óráig pihenni hagyni. Ezt követően a keverékhez már hozzá lehet adni a különböző plankton alapú tápokat, ami újabb fél óra várakozás után válik felhasználhatóvá.

Kategória:

A tengerekben régóta megfigyelt jelenség a felszíni vízrétegekből hó szerűen aláhulló, magas szerves és szervetlen tápanyagtartalmú üledék. Ennek az üledéknek a korallszirti ökoszisztémában betöltött szerepét csak nemrég ismerték fel a kutatók.

A Tropic Marin Pro-Coral Reef Snow-t vízzel és más, filtráló élőlényeknek szánt folyékony vagy száraz tápokkal (pl. Tropic Marin Pro-Coral Zooton vagy Phyton) összekeverve akváriumi körülmények között is jól szimulálható ez az üledékhullás. A Reef Snow-val készített keverékben a Reef Snow szemcséi összekapcsolódnak az eredeti tápokban található anyagokkal, megváltoztatva azok szemcseméretét. A nagyobb szemcseméret kedvezően befolyásolja a nagypolipú kőkorallok, zooxhantella nélküli korallok, Gorgóniák, kagylók, és még számos gyakran tartott filtráló élőlény számára a tápanyagok „befoghatóságát”.

A Reef Snow alkalmazásának egy másik előnye, hogy a vele készült tápok bomlási ideje megnő, így az akvárium aljára lehulló részek sem vesznek kárba, mert ott a különböző talajlakó, üledékevő élőlények (pl. tengeri csillagok, uborkák, stb.) fogyaszthatják el. A nagyobb csomókban összetapadt Reef Snow, prebiotikus hatása miatt a halak számára is értékes, emésztést javító táplálék kiegészítő.

Az 100 ml-es kiszerelésű dobozban található mérőkanállal másfél adagnyit kell 100 ml ozmózis vízben elkeverni, majd többszöri átkeverés mellett 1-2 óráig pihenni hagyni. Ezt követően a keverékhez már hozzá lehet adni a különböző plankton alapú tápokat, ami újabb fél óra várakozás után válik felhasználhatóvá. A keverék szemcseméretét a Coral Snow 100 ml vízhez adott mennyiségének növelésével vagy csökkentésével lehet szabályozni.

Gyártó

Tropic Marin

Shopping Cart