Tropic Marin Elimi-Phos Rapid Lantán alapú foszfátmegkötő 500ml

9500 Ft

Az Elimi – Phos rapid egy nagyon hatékony foszfátcsökkentő megoldás amely a lantánon alapul. A lantán ezüstös színű fém a periódusos rendszer 57-es rendszámú eleme, a lantanoidák közé tartozik. Kiválóan alkalmas a foszfát gyors és biztonságos megkötésére a tengeri akváriumban.

Az Elimi – Phos rapid alkalmazásával stabilan és biztonságosan köthető meg a foszfát.
500ml Elimi – Phos rapid legfeljebb 5gr foszfátot képes megkötni így tehát 10ml adagolása 100L-re 1mg / l csökkenést eredményez.
Az adagolás megkezdése előtt kérjük mérje meg az akvárium foszfátszintjét majd a fenti összefüggés alapján számolja ki hány ml Elimi – Phos rapid adagolására lesz szüksége.
Fontos, az akvárium foszfátszint csökkentése nem ajánlott 0.1mg / liternél nagyobb léptékben. Így a maximálisan adagolható napi adag 1ml / 100L.

A kezelés alatt kiemelt figyelemmel ügyelje akváriumát. A lantánon alapuló foszfátmegkötésnek nincsen ismert mellékhatása, használata teljeséggel biztonságos. Amennyiben az akvárium élőlényei közül bármelyiken stressz nyomait fedezi fel, hagyjon fel a kezeléssel 2 – 3 napig. A foszfátszint nulla vagy ahhoz közeli csökkenttése semmiképp sem ajánlott. A kezelés alatt kísérje figyelemmel az akvárium karbonátszintjét mivel időnként kissé csökkenhet, amennyiben szükséges emelje azt.

A foszfát ilyen jellegű csökkentése csupán tüneti kezelés, érdemes utánajárni a magas foszfátszint valódi okának és megszűntetni azt.

Kategória:
Gyártó

Tropic Marin

Shopping Cart