Tropic Marin Bio-Kalcium Actif 500 g

5500 Ft

A Bio Actif család tagjaként a Tropic Marin Bio-Calcium eltér a hagyományos kalcium pótlásra használt készítményektől, mivel a kalcium-klorid mellett karbonátokat és 70 nyomelemet is tartalmaz, így a Bio-Calcium por megfeleltethető egy teljes értékű, 3 komponenses Ballinggal.

Sok más kalcium pótló eljárással szemben (pl. meszes víz adagolás) a Bio-Calcium használatának egyik nagy előnye, hogy az adagolt mennyiségtől függetlenül az akvárium víz eredeti kalcium-kH aránya és pH-ja nem változik, illetve a nyomelem utánpótlás mértéke is a kalcifikációval arányosan történik.

Egy csapott adagolókanálnyi Bio-Calcium por, amit legjobb a szűrőakvárium jól áramoltatott részébe szórni, (a fel nem oldódott kristályok az állatokkal ne kerüljenek kapcsolatba) közel 5 ppm-el (5 mg/l) növeli 100 liter akváriumvíz kalcium szintjét. (Az adagolást javasolt rendszeres kalcium szint mérésekkel ellenőrizni.)

Az 500 grammos kiszerelésű készítmény tartósító és egyéb stabilizáló adalékanyagok (pl. kelátok) hozzáadása nélkül készül.

Fontos: a gyártó 5 csapott kanál/100 liter akvárium víz-nél több Bio-Calcium adagolását nem javasolja.

Kategória:
Gyártó

Tropic Marin

Shopping Cart