,

RowaPhos kimérve 100ml

1900 Ft

A RowaPhos a jelenleg kapható legjobb* tengeri akváriumban is használható vasoxid alapú foszfátmegkötő anyag, ami egységnyi térfogatra számolva 30 – 40 % több szervetlen foszfátot képes megkötni mint más gyártók hasonló termékei. (*A Berlini Műszaki Egyetem által elvégzett független termékteszt itt tölthető le)

100 ml szűrőanyag 400 liter akváriumvíz esetén 3 ppm-el (mg/l) csökkenti a víz oldott szervetlen foszfát (PO4) szintjét miközben a víz szilikát (SiO2) tartalma is csökken. Az anyag a megkötött szennyeződéseket a telítődést követően sem engedi ki magából.

A RowaPhos felhasználásának egyik lehetséges módja, hogy egy hirsnyába töltjük az anyagot, amit az akvárium egy jól áramoltatott részén helyezzük el. Ebben az esetben az anyagot felhasználás előtt nem kell átmosni, mert a kis mennyiségben kioldódó vasoxid alapú por teljesen ártalmatlan az akvárium lakóira. A szűrőanyag tömörödését elkerülendő javasolt a zsák tartalmát 1-2 naponta átmozgatni.

A passzív elhelyezésnél sokkal hatékonyabb foszfátmegkötés érhető el ún. lebegtetős szűrőben való használattal. Ennél a megoldásnál a RowaPhos-t használat előtt RO vízzel át kell mosni.

Az RowaPhos-t erős műanyag zacskóban, kimérve forgalmazzuk.

Shopping Cart