,

RowaPhos foszfát- és szilikátmegkötő szűrőanyag 250g

7200 Ft

A RowaPhos a jelenleg kapható legjobb* tengeri akváriumban is használható vasoxid alapú foszfátmegkötő anyag, ami egységnyi térfogatra számolva 30 – 40 % több szervetlen foszfátot képes megkötni mint más gyártók hasonló termékei. (*A Berlini Műszaki Egyetem által elvégzett független termékteszt itt tölthető le)

A 250g kiszerelésű kémiai szűrőanyag 1000 liter akváriumvíz esetén 3 ppm-el (mg/l) csökkenti a víz oldott szervetlen foszfát (PO4) szintjét miközben a víz szilikát (SiO2) tartalma is csökken. Az anyag a megkötött szennyeződéseket a telítődést követően sem engedi ki magából.

A RowaPhos felhasználásának egyik lehetséges módja, hogy a csomagolásban található zsákba szórt szűrőanyagot az akvárium egy jól áramoltatott részén helyezzük el. Ebben az esetben az anyagot felhasználás előtt nem kell átmosni, mert a kis mennyiségben kioldódó vasoxid alapú por teljesen ártalmatlan az akvárium lakóira. A szűrőanyag tömörödését elkerülendő javasolt a zsák tartalmát 1-2 naponta átmozgatni.

A passzív elhelyezésnél sokkal hatékonyabb foszfátmegkötés érhető el ún. lebegtetős szűrőben való használattal. Ennél a megoldásnál a RowaPhos-t használat előtt RO vízzel át kell mosni.

Shopping Cart