Fauna Marin Magnesium Mix – Magnézium-klorid komponens Balling módszerhez 1000g

7500 Ft

A Fauna Marin Magnesium Mix a komplett vagy a light Balling eljárás magnézium utánpótlására használt komponensének elkészítéséhez használható.

A Fauna Marin Magnesium Mix a gyógyszerészeti tisztaságú magnézium-klorid-hexahidráton kívül bioaktív összetevőket (biopolimereket) és olyan speciális stabilizáló anyagokat is tartalmaz, melyek együttesen hozzájárulnak az akváriumvíz kémiai paramétereinek egyensúlyához, illetve megkönnyítik a korallok számára a magnézium felvételét.

Az eredeti, Hans-Werner féle Balling módszer receptjét követve az 1000 g kiszerelésű sóból 68 g-ot kell 4 liter RO vízben feloldani.

A Fauna Marin saját „Balling Light” receptjét alkalmazva 5 liter térfogatú kanna esetén:
1. oldjunk fel 2 kg Magnesium Mix-et 4 liter RO vízben,
2. töltsünk a kannába még annyi RO vizet, hogy az oldat teljes térfogata elérje az 5 litert.

Korallszirt tipp: a feloldott magnézium-klorid mennyiségétől függetlenül a Fauna Marin Balling termékeket használva kiváló minőségű, magnézium pótlására alkalmas oldatot kapunk, mely épp úgy alkalmas eseti adagolásra, mint a komplett vagy a light Balling módszerek összetevőjeként használva. Bármelyik receptet is alkalmazzuk, az adagolt mennyiségek beállításához célszerű valamelyik online kalkulátor segítségét hívni pl.: http://www.ultimatereef.net/info/calculators/mgcalc.php.

Fontos:
• az oldat enyhe zavarossága, vagy a tároló edény alján idővel kialakuló üledék nem befolyásolja az oldat minőségét
• Balling vagy Balling light alkalmazása esetén a különböző oldatok (Ca, Mg, Kh) adagolása között célszerű 10-15 percet várni
• az adagolást javasolt rendszeres magnézium (Mg) szint mérésekkel ellenőrizni
• a Balling eljárást alkalmazva az akvárium sószintjét folyamatosan figyelni kell. A felhasznált Balling adalékok mennyiségétől függően akár 1-2 hetente, de legalább havonta célszerű 10-20%-os vízcseréket végezni.

Kategória:
Gyártó

Fauna Marin

Shopping Cart