Fauna Marin Carbonat Mix – Karbonát komponens Balling módszerhez 2000g

12500 Ft

A Fauna Marin Carbonat Mix a komplett vagy a light Balling eljárás karbonát utánpótlására használt komponensének elkészítéséhez használható.

A Fauna Marin Carbonat Mix a gyógyszerészeti tisztaságú nátrium-hidrogénkarbonáton kívül bioaktív összetevőket (biopolimereket) és olyan speciális stabilizáló anyagokat is tartalmaz, melyek együttesen hozzájárulnak az akváriumvíz kémiai paramétereinek egyensúlyához, illetve megkönnyítik a korallok számára a karbonátok felvételét.

Az eredeti, Hans-Werner féle Balling módszer receptjét követve az 2000 g kiszerelésű sóból 328 g-ot kell 4 liter RO vízben feloldani.

A Fauna Marin saját „Balling Light” receptjét alkalmazva 5 liter térfogatú kanna esetén:
1. oldjunk fel 500 g Carbonat Mix-et 4 liter RO vízben,
2. opcionális: adjunk hozzá 25 ml Fauna Marin Ultra Trace B Health Elements – Halogen Complex-et,
3. töltsünk a kannába még annyi RO vizet, hogy az oldat teljes térfogata elérje az 5 litert.

Korallszirt tipp: a feloldott hidrogénkarbonát mennyiségétől függetlenül a Fauna Marin Balling termékeket használva kiváló minőségű, karbonát pótlására alkalmas oldatot kapunk, mely épp úgy alkalmas eseti adagolásra, mint a komplett vagy a light Balling módszerek összetevőjeként használva. Bármelyik receptet is alkalmazzuk, az adagolt mennyiségek beállításához célszerű valamelyik online kalkulátor segítségét hívni pl.: http://www.ultimatereef.net/info/calculators/alkcalc.php.

Fontos:
• a karbonát kicsapódását elkerülendő a Carbonat Mix-et kell a megfelelő mennyiségű ozmózis vízben feloldani és nem fordítva
• az oldódás hatékonysága jobb, ha langyos RO vizet használunk
• az oldat enyhe zavarossága, vagy a tároló edény alján idővel kialakuló üledék nem befolyásolja az oldat minőségét
• Balling vagy Balling light alkalmazása esetén a különböző oldatok (Ca, Mg, Kh) adagolása között célszerű 10-15 percet várni
• az adagolást javasolt rendszeres Kh szint mérésekkel ellenőrizni
• a Balling eljárást alkalmazva az akvárium sószintjét folyamatosan figyelni kell. A felhasznált Balling adalékok mennyiségektől függően akár 1-2 hetente, de legalább havonta célszerű 10-20% -os vízcseréket végezni.

Kategória:
Gyártó

Fauna Marin

Shopping Cart