Fauna Marin Calcium Mix – Kalcium-klorid komponens Balling módszerhez 2000g

12500 Ft

A Fauna Marin Calcium Mix a komplett vagy a light Balling eljárás kalcium utánpótlására használt komponensének elkészítéséhez használható.

A Fauna Marin Calcium Mix a gyógyszerészeti tisztaságú kalcium-klorid-dihidráton kívül bioaktív összetevőket (biopolimereket) és olyan speciális stabilizáló anyagokat is tartalmaz, melyek együttesen hozzájárulnak az akváriumvíz kémiai paramétereinek egyensúlyához, illetve megkönnyítik a korallok számára a kalcium felvételét.

Az eredeti, Hans-Werner féle Balling módszer receptjét követve az 2000 g kiszerelésű sóból 288 g-ot kell 4 liter RO vízben feloldani.

A Fauna Marin Balling Light receptjét alkalmazva 5 liter térfogatú kanna esetén:
1. oldjunk fel 2 kg Calcium Mix-et 4 liter RO vízben,
2. opcionális: adjunk hozzá 25 ml Fauna Marin Ultra Trace B Metabolic Elements-et és 25 ml Ultra Trace B Strontium/Barium Complex-et,
3. töltsünk a kannába még annyi RO vizet, hogy az oldat teljes térfogata elérje az 5 litert.

Korallszirt tipp: a feloldott kalcium-klorid mennyiségektől függetlenül a Fauna Marin Balling termékeket használva kiváló minőségű, kalcium pótlására alkalmas oldatot kapunk, mely épp úgy alkalmas eseti adagolásra, mint a komplett vagy a light Balling módszerek összetevőjeként használva. Bármelyik receptet is alkalmazzuk, az adagolt mennyiség beállításához célszerű valamelyik online kalkulátor segítségét hívni pl.: http://www.ultimatereef.net/info/calculators/cacalc.php.

Fontos:
• a kalcium kicsapódását elkerülendő a Calcium Mix-et kell a megfelelő mennyiségű ozmózis vízben feloldani és nem fordítva
• az oldat enyhe zavarossága, vagy a tároló edény alján idővel kialakuló üledék nem befolyásolja az oldat minőségét
• Balling vagy Balling light alkalmazása esetén a különböző oldatok (Ca, Mg, Kh) adagolása között célszerű 10-15 percet várni
• az adagolást javasolt rendszeres kalcium (Ca) szint mérésekkel ellenőrizni
• a Balling eljárást alkalmazva az akvárium sószintjét folyamatosan figyelni kell. A felhasznált Balling adalékok mennyiségétől függően akár 1-2 hetente, de legalább havonta célszerű 10-20% -os vízcseréket végezni.

Kategória:
Gyártó

Fauna Marin

Shopping Cart