,

DD in line dual – 2 szenzoros TDS mérő vízlágyító készülékekhez

19900 Ft

A 2 szenzoros DD in line dual TDS (TDS = Total Dissolved Solids = összes oldott anyag) mérővel bármikor megbizonyosodhatunk a fordított ozmózis elvű vagy más vízlágyító berendezésünk hatékonyságáról, és találgatás helyett pontos mérési adatokra támaszkodva dönthetünk a membrán vagy az ioncserélő gyanta cseréjéről.

Korallszirt.hu tanács: az ioncserélő gyantát, vagy az RO készülék membránját akkor érdemes cserélni, ha a kimenő ágon mért értéke nagyobb mint a bemenő ág értékének 10%-a.

A 2 nagy érzékenységű elektródával 0 – 9990 ppm (mg/l) között rendelkező TDS mérő, 1 ppm-es lépésközzel (+/- 2%-os pontossággal) képes a vízlágyító rendszerbe be- és onnan kiáramló víz TDS értékét mérni. A ki- és bemenő ágak értékei között egy kis kapcsolóval lehet váltani.

Az elektródák gyárilag, 342 ppm-es NaCl oldattal kalibráltak, de szükség esetén egy kis csavarhúzóval újrakalibrálhatók.

A TDS elektródákat magába foglaló szenzor egységek 1/4-es gyorscsatlakozókkal köthetők minden szabvány, 6 mm külső átmérőjű csővezetékkel üzemelő vízlágyító készülékre.

A DD in line dual mérő 2 db, a készlethez mellékelt 1,5 V-os gombelemmel működik. A műszer fogyasztása olyan kicsi, hogy az elemek kb. 1000 órányi folyamatos működéshez elegendő kapacitással rendelkeznek. Az elemek élettartamának megóvása érdekében a műszer 10 perc után automatikusan kikapcsol.

Gyártó

D-D aquarium solution

Shopping Cart