Aqua Medic utószűrő modul RO készülékhez 10″ (szilikátmegkötő gyantás betéttel)

23500 Ft

Az Aqau Medic utószűrő (post-filter) modulról:
A szabvány 10″-es szűrőházat a két oldalán található 1/4-es bekötőidomokkal (ez kompatibilis az Aqua Medic és más vízlágyítók 6 mm-es csővezeték átmérőjével) kell a fordított ozmózis elvű szűrő után bekötni.

A szűrőházban, a csomaggal érkező Aqua Medic szilikátszűrő betét helyett, akár más, 10″ x 2,5″-os méretű szűrőbetét is elhelyezhető.

A szűrőház lecsavarható alsó része átlátszó, tetején pedig egy fém tartókonzol található a tartós rögzítéshez. A készlet tartalmaz egy szűrőház nyitó kulcsot is.

A szilikátmegkötő betétről:
Mivel fordított ozmózis eljárás a kovamoszatok (más néven: barna nyálkás alga, golden alga) elszaporodásának kedvező szilikátot csak 70 – 75%-os hatékonysággal tartja vissza, azokon a helyeken, ahol eleve magas a csapvíz szilikát tartalma, vagy hosszabb ideje gondot okoz a barna alga, a sós víz készítéshez használt ozmóviz minőségének javítására megoldás lehet az Aqua Medic szilikátszűrője. (A szűrőben használt MB20-as típusú kevertágyas ioncserélő gyanta a szilikáton kívül más anionos és kationos maradék szennyeződést is megköt!)

A szűrőbetétben található gyanta cserélhető, de a kb. 700ml térfogatú műanyag betét igény esetén más szűrőanyagokkal is megtölthető pl. nitrát megkötő gyanta, foszfátszűrő anyag, stb.

Fontos: a szűrőgyanta nem szabad hogy kiszáradjon

Gyártó

Aqua Medic

Shopping Cart