• Kosár

    A kosár üres

    Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Tunze
A képre kattintva elérheti a gyártó termékeit
Segítség a vásárláshoz:
Termékkel kapcsolatos kérdése van? Hívjon bennünket, és mi örömmel segítünk.
Nem szeretne online vásárolni? Rendelését telefonon, vagy a Wesselényi utcai üzletünkben személyesen is leadhatja.
Nem tud választani? Több termék tulajdonságainak összehasonlításához használja az "összehasonlít" funkciót.
Később szeretne vásárolni? Regisztráljon és készítsen "kívánságlistát". A kívánságlistára összegyűjtött termékeket később akár egyben is megvásárolhatja.

Tunze DOC Skimmer 9410 belső hableválasztó

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

A Tunze DOC 9410, a DOC Skimmer család szűrőakváriumos használatra tervezett legkisebb tagja, egy 400 - 1000 literes akvárium méretig ajánlott, motoros, diszpergátoros belső hableválasztó. (Diszpergátor: a levegő vízbe porlasztását egy tűs rotorú szivattyú végzi).

A lehabozó víz és levegő ellátásáért a Tunze saját fejlesztésű, ún. Foamer motorja felel, ami mindössze 11W fogyasztás mellett 900 l/h vízhozammal 600 l/h levegőt porlaszt be a DOC 9410 reaktorterébe.

Mint minden DOC lehabozó, a 9410-es is rendelkezik a Tunze által szabadalmaztatott ún. Anti Overfoaming System-el, ami hirtelen vízszint vagy habmagasság emelkedés okozta túlcsordulástól védi a habgyűjtő tartályt.

A 9410-es típussal kezdődően a nagyobb DOC Skimmerek sajtossága, hogy a távozó víz egy 300 mikronos, cserélhető szűrőzsákon át folyik vissza a szűrőakváriumba.

Fontos: a lehabozó működtetéséhez szükséges ideális vízmagasság 14 - 24 cm
129 500 Ft
Termék megosztása:

Tunze DOC Skimmer 9410 belső hableválasztó Zoom

Részletek

A német Norbert Tunze nem csak a hableválasztás akvarisztikai célú felhasználhatóságának felfedezésével, hanem a cége által 1963-ban piacra dobott első, a hársfa porlasztós megoldást kiváltó venturi motoros lefölözővel is beírta magát a tengeri akvarisztika történetébe. A DOC Skimmer család a cég legújabb fejlesztéseit ötvözi a jól megépített, megbízható lehabozóban.

 

A Tunze DOC Skimmer 9410 egy 400 - 1000 literes akvárium méretig ajánlott diszpergátoros lefölöző, amit méret és formabeli adottságai miatt a gyártó elsősorban külső szűrőakváriumos rendszerekben javasol használni. (Diszpergátor: a levegő vízbe porlasztását egy tűs rotorú szivattyú végzi). A berendezés víz és levegő ellátásáért a Tunze saját fejlesztésű ún. Foamer motorja felel, ami halk üzem érdekében egy hangtompítón keresztül szívja a levegőt. A Tunze Foamer motor 11W fogyasztás és 900 l/h-s vízhozam mellett kb. 600 l/h nagyon apró, 0,1 to 0,3 mm átmérőjű buborékokra porlasztott levegőt pumpál a lehabozóba. Míg a levegő mennyisége egy elzáró szeleppel, addig hab tetejének magassága a kivezető csővezetékbe épített szabályozó gyűrűvel állítható be.

 

A 9410-es típussal kezdődően a nagyobb DOC Skimmerek sajtossága, hogy a lehabozóból távozó víz egy 300 mikronos, cserélhető szűrőzsákon át folyik vissza a szűrőakváriumba. A szűrőzsák a Tunze alsó szekrényes szűrőrendszerekben egyszerre látja el a mechanikus szűrés feladatát és biztosítja a hableválasztóból kiürülő víz buborék mentességét.

 

A berendezés méreteit illetően kellően kompakt, szűrőzsák nélkül 25cm x 18cm alapú, amihez 41,5 cm-s magasság párosul. A kompakt méret ellenére a könnyen eltávolítható és tisztítható habgyűjtő tartály 0,7 liter térfogatú, ami 1,3 literig bővíthető a Tunze 9015.14-es kiegészítővel.

 

Mint minden DOC Skimmer, a 9410-es is rendelkezik a Tunze által szabadalmaztatott ún. Anti Overfoaming System-el. Az Anti Overfoaming System feladata, hogy megakadályozza a habgyűjtő tartály hirtelen vízszint vagy habmagasság emelkedésnél bekövetkező túlcsordulást és ezzel a skimmate visszakerülését az akváriumba. A működési elve igen egyszerű: az emelkedő vízszint még mielőtt a habtartály túlcsordulását okozná, belefolyik a diszpergátor motor légellátó rendszerébe, így blokkolja a habképzést, ami megakadályozza a hab kifutását.

 

A berendezés szükség esetén könnyen ózongenerátorra köthető.

 

Ajánlott akvárium méret (normál sűrűségű betelepítéssel és halakkal):

  • max 400 literes SPS
  • max 600 literes LPS
  • max 1000 literes lágykorallos

Fontos: a lehabozó működtetéséhez szükséges ideális vízmagasság 14 - 24 cm

Termékspecifikáció

Gyártó Tunze
Típus Comline Skimmer 9410
Működési elv motoros, diszpergátoros
Motor Tunze Foamer
Légteljesítmény 600 l/h
Fogyasztás 11 W
Méretek 25cm x 18cm alapú, 41,5 cm magas
Habtartály mérete 0,7 liter
Vízelvezetés 300 mikronos szűrőzsák + PVC cső
Ózon kompatibilis
Hangtompító van
Elhelyezés szűrőakváriumban
Minimális vízmagasság 14 - 24 cm
Akvárium méret 400 - 1000 liter

Írja le saját véleményét

Ezt véleményezi: Tunze DOC Skimmer 9410 belső hableválasztó

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket? *

  ☆☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★★☆☆ ★★★★ ★★★★★
Értékelés

Talán a következő termékek is érdekelhetik: