• Kosár

    A kosár üres

    Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Tunze
A képre kattintva elérheti a gyártó termékeit
Segítség a vásárláshoz:
Termékkel kapcsolatos kérdése van? Hívjon bennünket, és mi örömmel segítünk.
Nem szeretne online vásárolni? Rendelését telefonon, vagy a Wesselényi utcai üzletünkben személyesen is leadhatja.
Nem tud választani? Több termék tulajdonságainak összehasonlításához használja az "összehasonlít" funkciót.
Később szeretne vásárolni? Regisztráljon és készítsen "kívánságlistát". A kívánságlistára összegyűjtött termékeket később akár egyben is megvásárolhatja.

Tunze Comline DOC Skimmer 9004 belső hableválasztó

A Comline DOC 9004 egy motoros, diszpergátoros belső hableválasztó (Diszpergátor: a levegő vízbe porlasztását egy tűs rotorú szivattyú végzi).

Más gyártók nano akváriumokhoz ajánlott berendezéseivel szemben a Comline rendszerbe illeszthető Tunze lehabozó egyik előnye, hogy a vízfelszínről véve a vizet, megoldja a túlfolyó nélküli akváriumokban kialakuló olajréteg problémáját.

A berendezés belsejében egy speciális ún. Tunze Foamer motor dolgozik, ami a vízellátás mellet a kb. 150 l/h levegőt egy ún. Flash Foaming eljárással keveri be, így a rövid reaktortér ellenére is kellően hatékony a habképződés.

Fontos: a hableválasztóban a hab magassága a vízszint függvényében változik, ezért a konstans minőségű és nedvességű habképzéshez célszerű egy vízszintszabályozót (pl.Tunze Nano Osmolator) beüzemelni.
56 900 Ft
Termék megosztása:

Tunze Comline DOC Skimmer 9004 belső hableválasztó Zoom

Részletek

A német Norbert Tunze nem csak a hableválasztás akvarisztikai célú felhasználhatóságának felfedezésével, hanem a cége által 1963-ban piacra dobott első, a hársfa porlasztós megoldást kiváltó venturi motoros lefölözővel is beírta magát  a tengeri akvarisztika történetébe.

Kicsi, mindössze 11 cm x 9 cm helyfoglalásának köszönhetően a Comline Doc skimmer 9004-es  60-250 liter közötti nano akváriumokban, közvetlenül az akváriumban elhelyezve használható. (22,5-24,5 cm minimum vízmagasság igénye miatt szűrőakváriumos elhelyezésre nem alkalmas.) A berendezés a felszíni vízelvételnek köszönhetően a fehérjehableválasztó funkció mellett jó megoldás a túlfolyó nélküli akváriumokban keletkező olajos filmréteg eltávolítására is. A berendezés belsejében egy speciális ún. Tunze Foamer motor dolgozik, ami a csendes üzem érdekében egy hangtompítón keresztül szívja a levegőt. (A hangtompító kiiktatásával a berendezés ózongenerátorra is ráköthető.) A diszpergátor motor a vízellátás mellett a kb. 150 l/h levegőt egy ún. Flash Foaming eljárással keveri be, ami a rövid reaktortér ellenére is kellően hatékony habképződést garantál. A reaktortérbe épített ún. Anti Overfoaming System megakadályozza a készülék esetleges túlhabzását.

A hab teteje, és azon keresztül nedvességtartalma, a levegő mennyiségének, és a teljes hableválasztó vízszinthez viszonyított pozíciójának beállításával szabályozható. Mivel a vízszint az akváriumban a párolgás miatt változhat, a konstans minőségű és nedvességű habképzés érdekében célszerű egy vízszintszabályozót (pl. Tunze Nano Osmolator) beüzemelni. A habedény űrtartalma kb. 0,2 liter, belső kialakítása nagyon egyszerű, így könnyedén tisztítható. A skimmer a Tunze áramoltatóknál bevált mágneses elven rögzíthető az akváriumban.

Ajánlott akvárium méret (normál sűrűségű betelepítéssel és halakkal):

  • max. 100 literes SPS
  • max. 150 literes LPS
  • max. 250 literes lágykorallos

Termékspecifikáció

Gyártó Tunze
Típus Comline DOC Skimmer 9004
Működési elv motoros, venturi
Motor Tunze Foamer
Légteljesítmény 150 l/h
Fogyasztás 4 W
Méretek 11 cm x 9 cm alapú, 30,5 cm magas
Habtartály mérete 0,2 liter
Vízelvezetés közvetlenül az akváriumba
Ózon kompatibilis
Hangtompító van
Elhelyezés közvetlenül az akváriumban
Minimális vízmagasság 22,5 - 24,5 cm
Akvárium méret 100 - 250 liter

Vásárló véleményei

Kitűnő választás - talán lehetne picit erősebbVéleményezte: Péter
Értékelés
Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a lehabozóval. Talán a tunze rakhatott volna bele egy picivel erősebb motort. (Létrehozva: 2013.06.08.)

Írja le saját véleményét

Ezt véleményezi: Tunze Comline DOC Skimmer 9004 belső hableválasztó

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket? *

  ☆☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★★☆☆ ★★★★ ★★★★★
Értékelés

Talán a következő termékek is érdekelhetik: