Tunze Wavecontroller 7092 vezérlő egység szabályozható teljesítményű Tunze motorokhoz

18000 Ft

A Wavecontroller 7092 egy olyan elektronikus vezérlő egység, amit maximum 2 db Tunze szabályozható teljesítményű áramoltatóval összekötve számos tengeráramlási minta szimulálható akváriumi körülmények között is: oszcilláló hullámzás (Tunze Wavebox-al), pulzáló vízmozgás, váltakozó irányú vízmozgás.

A Wavebox-al történő használathoz a készülék rendelkezik egy automatikus hangolás funkcióval is, ami megkönnyíti az akváriumvíz oszcilláló hullámzásának előidézéséhez szükséges frekvencia megkeresését.

A vezérlő könnyen áttekinthető kezelőfelületén minden bonyolultabb programozás nélkül, gombok és potméterek segítségével lehet a fő áramlási jellemzőket beállítani.

A 7092-es Wavecontroller a különböző vízmozgások szimulálása mellett olyan extra funkciókkal is rendelkezik, mint az etetési időre vagy éjszakára aktiválható ún. nyugalmi üzemmód, vagy a vízmozgató motorokat jobban kímélő lágy indítás.

A csomagban található tartozék kábelekkel a Wavecontroller 2 db Turbelle Electronic pumpát vagy 2 db Tunze Wawebox-ot tud egyidejűleg vezérelni, de 7092.34-es Y elosztókkal ez akár 4 db-ig is bővíthető.

Fontos: az éjszakai üzemmódhoz szükséges fotocellás érzékelőt külön kell megvenni
Fontos: a Tunze Multicontroller 7095 csak a 7240.26 és 7240.27 típusú motorvezérlővel szerelt Turbelle pumpákkal, és a Tunze Wavebox családdal kompatibilis

A Tunze Wavecontroller 7092 mint áramlás vezérlő

A szabályozható teljesítményű Tunze Turbelle áramoltató motorok beállítási lehetőségei az alapcsomaggal érkező motorvezérlő elektronikával nagyon korlátozottak.

Az áramoltatókban rejlő valódi lehetőségek kiaknázásához nyújt páratlan segítséget a Tunze saját fejlesztésű 7092-es Wavecontroller-e, ami lehetővé teszi a Turbelle motorok 30% és 100% között állítható teljesítményének előre tárolt programok szerinti vezérlését. A készülék által kínált alap programokkal és azok egyedi beállításaival olyan tengeráramlási jelenségek szimulálhatóak az akváriumban mint:

1. pulzáló vízmozgás (hullámverés): egy vagy két áramoltató motor egyidejűleg, adott időközönként, két teljesítmény fokozat között váltogatva, hol gyengébben, hol erősebben mozgatja a vizet
2. váltakozó irányú vízmozgás: két szivattyú esetén a szivattyúk egymást váltva kapcsolnak ki és be. A váltások közötti intervallum 1 perc és 12 óra között állítható be.

A 7092-es Wavecontroller a különböző vízmozgások szimulálása mellett további extra funkciókkal is rendelkezik:

– nyugalmi üzemmód etetés idejére: egy gombnyomásra az összes áramoltató motor megáll kb. 9-10 percre
– nyugalmi üzemmód éjszakára: a Tunze 7094.05 fotocella bekötésével (a csomag ezt nem tartalmazza!) a tengeri akvárium világításának kikapcsolására, a kontroller csökkenti a motorok teljesítményét
– a vízmozgató motorokat jobban kímélő lágy indítás

A berendezés könnyen áttekinthető, fröccsenő víz ellen védett kezelőfelületén hagyományos gombok és tekerhető potméterek segítségével lehet a fő áramlási jellemzőket beállítani.

A Tunze Wavecontroller 7092 mint Wavebox vezérlő

A Wavecontroller a hagyományos Turbelle Electronic szivattyúk vezérlése mellett alkalmas a Tunze Wavebox család hullámzást szimuláló vízmozgatóinak működtetésre is.

A Wavebox-ok beüzemelését megkönnyítendő, a kontroller rendelkezik egy automatikus hangolás funkcióval, ami segít az akváriumvíz oszcilláló hullámzásának előidézéséhez szükséges frekvencia megkeresésében.

A készülék oszcilláló vízmozgást létrehozó programja Wavebox nélkül, csak Turbelle áramoltatókkal is használható.

Kompatibilitás

A csomagban található tartozék kábelekkel a Wavecontroller 2 db Turbelle Electronic pumpát vagy 2 db Wavebox-ot tud egyidejűleg vezérelni, de 7092.34-es Y elosztókkal ez akár 4 db-ig is bővíthető. A Tunze Wavecontroller 7092 csak a 7240.26 és 7240.27 típusú motorvezérlővel szerelt Turbelle pumpákkal kompatibilis.

Fontos: az éjszakai üzemmódhoz szükséges 7094.05-es fotocellás érzékelőt külön kell megvenni

Gyártó

Tunze

Shopping Cart