Tunze Turbelle Stream 6105 electronic szabalyozható áramoltató (13000l/h)

102900 Ft

A Turbelle Stream 6105 electronic egy szabályozható teljesítményű áramoltató. A megújult forma egy 3000 és 13000 l/h teljesítmény között vezérelhető, csendes üzemű, alacsony fogyasztású propelleres áramoltató motort rejt.

A motor gömb formájú házának köszönhetően a vízáramlás könnyen, minden irányba pozicionálható. A tartozék mágneses tartóval a motor az akvárium bármely pontján egyszerűen az üvegre rögzíthető

Fontos: a készletben található motor elektronikával csak egy adott teljesítmény fokozat állítható be. Ennél összetettebb hullámzás szimulációkhoz szükség van valamelyik Tunze vezérlőre.

Kategória:

A német Tunze cég volt az első, aki az akvarisztikában propelleres áramoltató motort épített, és élen jár a teljesítmény szabályozható egyenáramú áramoltatók fejlesztésében is. A megújult formájú második generációs 6105-ös motor 200 és 2000 liter közötti akváriumokban alkalmazható a tengeri hullámzás keltette vízmozgások szimulálására.

Az innovatív forma egy 3000 és 13000 l/h teljesítmény között vezérlehető, csendes, teljesítményéhez képest alacsony fogyasztású propelleres keringető motort rejt. A ráccsal védett szívórész széles kialakítása miatt lassan tömődik el, az 50mm átmérőjű kivezető száj pedig elég nagy ahhoz, hogy a propeller jó hatásfokkal, erős és egyenletes áramlást biztosítson. A készlet tartalmaz egy ún. „wide flow” előtétet is, ami a motor által létrehozott vízáramot még nagyobb területen osztja szét, így minimalizálva a vízsugár fókuszában keletkező nyomását.

A motor gömb formájú házának köszönhetően a vízáramlás fel, le, jobbra és balra is könnyen irányítható. A csendesebb üzem érdekében az ennél a típusnál rezgéscsillapítóval felszerelt mágneses tartókkal a motor 15 mm-es üvegvastagságig az akvárium bármely pontján egyszerűen az üvegre rögzíthető. A piacon jelenleg a Tunze stream motorok a legflexibilisebbek az elhelyezés és a vízsugár pozicionálásának tekintetében.

A mikroprocesszoros vezérlésnek köszönhetően az elektronika a szivattyú mindenkori terheléséhez igazítja a propeller fordulatszámát, így az mindig jó hatékonysági fokkal, a lehető legalacsonyabb energiafelhasználás mellett dolgozik. (Ez az energiafogyasztás kb. 50 %-kal kevesebb, mint más hagyományos szivattyúknál.) A pumpa elakadás esetén azonnal lekapcsol, majd az elakadást okozó probléma elhárítása után a propeller 20 másodperc múlva automatikusan újraindul. A szivattyú úgynevezett „fish care” funkcióval is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a készülék nyugalmi állapotában is fordul egyet a propeller 20 másodperces időközönként. Az áramoltató motor Tunze Multicontroller 7095, 7096 és Tunze Wavecontroller 7092 készülékekkel vezérelhető.

Fontos: a motor tartozék elektronikájával csak egy adott teljesítmény fokozat állítható be. Ennél összetettebb hullámzás szimulációkhoz szükség van valamelyik Tunze vezérlőre: Tunze Multicontroller 7095, 7096 és Tunze Wavecontroller 7092

Gyártó

Tunze

Vezérelhetőség

Elektronikusan vezérelhető

Shopping Cart