Tunze Multicontroller 7095 vezérlő egység szabályozható teljesítményű Tunze motorokhoz

95800 Ft

A Multicontroller 7095 egy olyan elektronikus vezérlő egység, amit a Tunze szabályozható teljesítményű áramoltatóival összekötve, számos tengeráramlási minta szimulálható akváriumi körülmények között is: pulzáló vízmozgás, váltakozó irányú vízmozgás, fokozatosan erősödő áramlás.

A vezérlő könnyen áttekinthető kezelőfelületén, minden bonyolultabb programozás nélkül, gombok és potméterek segítségével lehet a fő áramlási jellemzőket beállítani.

A 7095-ös Multicontroller a különböző vízmozgások szimulálása mellett olyan extra funkciókkal is rendelkezik, mint az etetési időre vagy éjszakára aktiválható ún. nyugalmi üzemmód, és a 28 napos holdciklus változó fényerejét szimuláló holdfény lámpa.

A csomagban található tartozék kábelekkel a Multicontroller 4 db Turbelle Stream vagy Nanostream pumpát tud egyidejűleg vezérelni, de 7092.34-es Y elosztókkal ez akár 8 db-ig is bővíthető.

Fontos: A Tunze Multicontroller 7095 csak a 7240.26 és 7240.27 típusú motorvezérlővel szerelt Turbelle pumpákkal kompatibilis
Fontos: A Multicontroller közvetlenül nem alkalmas a Tunze Waveboxok vezérlésre

A szabályozható teljesítményű Tunze Turbelle áramoltató motorok beállítási lehetőségei az alapcsomaggal érkező motorvezérlő elektronikával nagyon korlátozottak.

Az áramoltatókban rejlő valódi lehetőségek kiaknázásához nélkülözhetetlen a Tunze saját fejlesztésű 7095-ös Multicontroller-e, ami lehetővé teszi a Turbelle motorok 30% és 100% között állítható teljesítményének előre tárolt programok szerinti vezérlését. A készülék által kínált alap programokkal és azok egyedi beállításaival olyan tengeráramlási jelenségek szimulálhatóak az akváriumban mint:

1. pulzáló vízmozgás (hullámverés): egy vagy több áramoltató motor egyidejűleg, adott időközönként, két teljesítmény fokozat között váltogatva, hol gyengébben, hol erősebben mozgatja a vizet
2. váltakozó irányú vízmozgás: kettő vagy több szivattyú esetén a szivattyúk egymást váltva kapcsolnak ki és be. A váltások közötti intervallum 1 perc és 12 óra között állítható be.
3. fokozatosan erősödő vízáram: kettő vagy több szivattyú esetén a Multicontroller a szivattyúkat egymást követően (szekvenciálisan) kapcsolja be, így szimulálva az erősödő áramlást
4. fokozatosan erősödő pulzáló vízáramlás: az 1. és a 3. program együtt

(A fentieknél összetettebb áramlási minták – pl: váltakozó irányú pulzáló vízmozgás – egy Multicontroller és egy Wavecontroller összekapcsolásával hozhatók létre.)

A 7095-ös Multicontroller a különböző vízmozgások szimulálása mellett további extra funkciókkal is rendelkezik:

– nyugalmi üzemmód etetés idejére: egy gombnyomásra az összes áramoltató motor megáll, beállítástól függően, 1-től 15 percre
– nyugalmi üzemmód éjszakára: a vezérlőhöz tartozékként járó fotocella érzékeli, hogy a tengeri akvárium világítása mikor kapcsol ki, és ehhez igazodva csökkenti a motorok teljesítményét
– holdfény szimuláció: a vezérlőhöz mellékelt fehér LED lámpával szimulálhatók a 28 napos holdhónap változó éjszakai fényviszonyai

Programozás

Sok más akvárium vezérlő elektronikával szemben a Multicontroller beüzemelése nem igényel bonyolult programozást. A berendezés könnyen áttekinthető, fröccsenő víz ellen védett kezelőfelületén hagyományos gombok és tekerhető potméterek segítségével lehet a fő áramlási jellemzőket beállítani. A beállításokat a készülék áramkimaradás esetén is megőrzi.

Az éppen futó programról és az áramoltató motorok aktuális teljesítményéről kis LED égők adnak könnyen értelmezhető visszajelzéseket.

Kompatibilitás

A csomagban található tartozék kábelekkel a Multicontroller 4 db Turbelle Electronic pumpát tud egyidejűleg vezérelni, de 7092.34-es Y elosztókkal ez akár 8 db-ig is bővíthető. A Tunze Multicontroller 7095 csak a 7240.26 és 7240.27 típusú motorvezérlővel szerelt Turbelle pumpákkal kompatibilis.

Gyártó

Tunze

Shopping Cart