Grotech ZF 110 zeolitszűrő szivattyúval

65000 Ft

A Grotech ZF 110-es egy speciális, ún. zeolitszűrő, ami a zeolit alapú szűrőeljárás, közismertebb nevén Zeovit metódus kulcsfontosságú berendezése.

A zeolitszűrőknek három speciális elvárásnak kell megfelelniük:
1. a zeolit kövek felületéről rendszeresen le kell tudni rázni az ott kialakuló mulm-ot
2. az átáramló víznek folyamatosan 300 – 400 l/h között kell lennie
3. áramszünet esetén a szűrőanyag nem kerülhet szárazra

A ZF 110-es zeolitszűrőben más szűrőktől eltérően, a szűrőanyag egy extra, belső kamrába kerül, amit egy fogantyú segítségével lehet fel-le mozgatni. A mozgatás során a zeolit kövek összerázódnak és felületükről a vízáramlás lesodorja a mulm réteget. Sok más gyártó zeolitszűrőivel szemben a Grotech belső szűrőkamrája oldalról is zárt, így a belső mozgó rész a szűrőanyag fel-le rázásakor sem szorulhat meg (Más szűrőkben a zeolit kövek, saját súlyuk miatt, néha annyira összetömörödnek, hogy a súrlódás miatt nehézkessé válik a belső rész mozgatása.) A ZF 110-esben a zeolit kövek kimosódását mindkét oldalon, perforált lemezek akadályozzák meg.

A 15 cm átmérőjű és 50 cm magas zeolitszűrő megfelelő, 300 – 400 l/h-s vízellátásáról egy Eheim 1250-es szivattyú gondoskodik, így külön vízbekötésre nincs szüksége. A 28W fogyasztású motorral együtt a komplett szűrőberendezés helyfoglalása 15 cm x 30 cm, így a berendezés elhelyezésére leginkább a külső szűrőakvárium a megfelelő.

Mivel a Grotech Zeovit szűrő felülről szivárgásmentesen zárt, így ameddig a szűrt víz elvezetésére kialakított cső vége a víz alá nyúlik, addig a szűrőanyag még áramszünet esetén sem kerülhet szárazra.

A 2,8 liter hasznos űrtartalmú szűrőt a gyártó max. 1000 liter akvárium méretig ajánlja.

Fontos: a problémamentes üzem érdekében a szűrőmotort teljesen el kell lepje a víz
Fontos: áramszünet esetén a zeolit csak akkor marad víz alatt, ha a szűrő teteje le van zárva, és a vízelvezető csonk vége a víz alatt van

Gyártó

Grotech

Shopping Cart