Grotech UF 070 univerzális szűrő

28000 Ft

A Grotech UF 070 egy 7 cm átmérőjű 40 cm magas univerzális szűrő, számtalan felhasználási lehetőséggel.

A 800 ml térfogatú, átlátszó szűrőkamra lecsavarható tetejét eltávolítva a henger szinte bármilyen szűrőanyaggal pl.: aktívszénnel, foszfátlekötővel, de még kisebb szemű zeolittal is megtölthető.

Korallszirt tipp: a szűrőházat kialakítása miatt biopellettel való használatra nem javasoljuk. Biopellet használatához valamelyik lebegtető szűrőt érdemes választani.

A hagyományos szűrő funkció mellett a Grotech UF 070-es olyan speciális feladatra is alkalmas, mint pl.: korallzúzalékkal feltöltve a kalcium reaktort elhagyó víz pH-ja növelhető a segítségével.

A szűrőházat a felső és alsó részén található csatlakozókkal kell bekötni, melyekből a készlettel 3 pár érkezik: 4, 6, és 12 mm-es belső átmérővel. Mivel a szűrőanyag kifolyását megakadályozó szivacsbetét csak a szűrőház alsó részében található, ezért a Grotech a víz betáplálását felülről javasolja.

A készülék vízellátása megoldható egy kisebb teljesítményű, önálló szivattyúval, vagy a fő nyomóágra való rácsatlakozással (ún. bypass megoldással). Mindkét esetben célszerű egy csapot is bekötni a rendszerbe, hogy az átfolyó víz mennyisége szabályozható legyen.

A szűrőházat a mellékelt tartókonzol segítségével lehet rögzíteni.

Gyártó

Grotech

Shopping Cart