Aqua Medic Reef Construct korallrögzítő gitt 2×56 g

4000 Ft

Az Aqua Medic Reef Construct egy két komponensű korallrögzítő gitt, mely alkalmas korallok felragasztására, élőkövek egymáshoz rögzítésére.

Az egyenként 56 g kiszerelésű komponensekből egyenlő mennyiségeket összegyúrva egy jól formálható, gyurma szerű anyag áll össze, ami a víz alatt kb. 20 percen belül megkeményedik, és 3 órán belül teljesen szilárdra köt.

A gitt anyaga nem tartalmaz hagyományos értelemben vett ragasztó anyagot, így teljesen sima felületeket nem lehet vele egymáshoz rögzíteni. (A gitt a kövek és a korallok felületi egyenetlenségeibe kapaszkodik meg)

Az Aqua Medic Reef Construct gitt anyaga a tengeri akvárium lakóira teljesen ártalmatlan, a korallszövetet sem károsítja, a kilátszó részeket rövid időn belül benövi a mészalga.

Tipp a korallragsztó és pillanatragasztó együttes használatához

Kategória:

Korallszirt tipp minden gitthez: a korallrögzítő gitt és hagyományos cianoakrilát gél pillanatragasztó együttes használata

A következő technika alkalmazásával még a súlyosabb kőkorallok is könnyen rögzíthetők akár egy vékony kiszögellés végén vagy egy függőleges szirtrész oldalán is:

1. A dekoráció azon részén ahol a korallt rögzíteni szeretnénk készítsünk egy legalább 2 -3 cm átmérőjű talapzatot korallrögzítő gittel. A talapzat felső része, ahova majd a korall kerül legyen lapos és sima. Fontos, hogy a korallrögzítő gitt elég erősen kapaszkodjon a dekoráció egyenetlenségeibe, mert el kell majd bírja a korall súlyát.

2. Várjuk meg míg a talapzat teljesen keményre köt.

3. Ha a korallt eredeti lábazatával szeretnénk rögzíteni, akkor a lábazat aljának megtisztítása után 5-6 csepp cianoakrilát gél ragasztó felhordása után tapasszunk rá egy korallrögzítő gitt foltot (kb. akkorát, hogy 2 -3 milliméteresre lapítva akkora átmérőjű legyen, mint a már elkészült talapzatunk.) Ha a korallt talapzat nélkül kívánjuk rögzíteni, akkor a korallág köré gittből építsünk új lábazatot a már elkészült talapzattal megegyező átmérőben.

4. Fontos, a következő lépést addig kell megtenni, amíg a rögzítendő korallra felvitt gitt lágy!

5. A előkészített korall lágy gittel borított részét nyomjuk oda a megkötött alapzathoz, olyan szögben és irányban, ahogy a korallt majd véglegesen rögzíteni szeretnénk. Ezzel, a még lágy gittben elkészül a talapzat lenyomata.

6. Ezt követően a korallt tegyük le olyan helyre, ahol a gitt véglegesen megköthet rajta.

7. A korallra felvitt és megkötött gitt talapzattal kapcsolódó részét kenjük be cianoakrilát gél pillanatragasztóval, majd illesszük rá a talapzatra. 10 mp-es enyhe nyomás után a ragasztó összekapcsolja a talapzatot és a korallt.

Fontos: a cianoakrilát ragasztó mérgező, ezért a korallszövettel vagy más élőlényekkel való érintkezést el kell kerülni.

Gyártó

Aqua Medic

Shopping Cart