• Kosár

    A kosár üres

    Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Lehabozók

Oldal megosztása:

A tengeri akvarisztikában a szűrés kulcskérdése, hogy a szennyező anyagokat a bomlás korai fázisában eltávolítsuk az akváriumból. A bomló, oldott szerves anyagok egy meghatározó részét a különböző fehérjék és vegyületeik teszik ki. Ezeknek, a lényegében szén, hidrogén és nitrogén vegyületek az eltávolítását a fehérje-hableválasztók, idegen szóval protein skimmerek feltalálása tette lehetővé. tovább

1-9-ig Össz.: 23

Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása

1-9-ig Össz.: 23

Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása


Az utóbbi években kifejlesztett nagy teljesítményű venturiszelepes, diszpergátoros hableválasztók képesek arra, hogy a tengeri akváriumban keletkező szerves anyagcseretermékek és táplálékmaradék stb. 60-80%-át eltávolítsák, még mielőtt azok az akvárium „biológiai rendszerét” megterhelhetnék.


A lehabozók működési elve


A fehérje-hableválasztó nem más mint egy határfelületi adszorbátor


A határfelület pedig a folyadék és a gáz közötti réteg illetve fázis, mint pl. a levegő és a víz határa. Az akvárium vizében a határfelületen az aktív anyagok (ún. tenzidek) mint pl. a táplálék- és a növényi maradványokból és az ürülékből származó fehérjék és cellulózok, előszeretettel rakódnak ki a levegő és a víz határrétegén.


A motoros lehabozókban a szivattyú által keltett vízsugár egyenletes, finom buborékos keveréket hoz létre, amely a felhajtóerővel végül a hableválasztó habgyűjtő tartályába kerül. Ezek a buborékok voltaképpen a víz és levegő közötti golyó alakú határrétegek, ahol a fenti anyagok folyamatosan összegyűlnek, majd a hab leválasztásával kikerülnek az akvárium rendszeréből.