• Kosár

  A kosár üres

  Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Tunze termékek

Oldal megosztása:

Talán nem túlzás azt állítani, hogy nincs olyan tengeri akvarista Európában, aki ne hallott volna a Tunze cégről, és ne ismerné fel a cég jellegzetes világoskék csomagolását.

De hogyan is kezdődött a Tunze története?

A Tunze cég alapítója Norbert Tunze tv és rádió szerelőként kezdte pályafutását. Egyszer egy ismerőse, akinek játékvasút gyára volt Németországban megkérte, hogy javítson meg egy szivattyút, ami az egyik terepasztal vízesését működtette. Norbertnek már akkor is volt egy akváriuma, de az 1950-es évekre jellemzően ez még légpumpával és talajszűrővel működött. továb

1-9-ig Össz.: 58

Oldal:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása

1-9-ig Össz.: 58

Oldal:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása


A megjavított szivattyút Tunze az akváriumban próbálta ki, és meglepődve tapasztalta, hogy a halak mennyire élvezték az erős áramlást. Tunze szerette volna ezt az áramlást fenntartani, azonban a vízeséshez használt szivattyú erre nem volt alkalmas. Mivel játékvasút gyártó ismerőse visszautasította segítségét, Tunze egyedül tervezte és építette meg az első akvarisztikai célú belső áramoltatót, ami az 1960-ban alapított gyára induló termékei között volt Turbelle 400 jelzéssel.

A Turbelle név a turbina és a szitakötő (libella) szavak ötvözéséből született, mert az első Turbelle pumpáknak a bennük lévő visszacsapó szelep miatt a repülő szitakötőhöz hasonló hangjuk volt.

Az első motoros hableválasztó (1963)

Norbert Tunze vállalkozása lassan, de biztosan fejlődésnek indult. Az 1960-as évek elején Tunze sokat foglalkozott a talajszűrőből távozó levegő által termelt barna hab elemzésével. Miután egy pontos analízist követően kiderült hogy hab tengerek hullámázásakor keletkező habhoz hasonlóan nagy koncentrációban tartalmaz nagy molekulájú fehérjéket, Tunze fejében megszületett a hableválasztás, mint egyfajta szűrési eljárás elméleti lehetősége. Míg a német Sander cég az első hársfaporlasztós, addig Tunze az első venturi elvű motoros lehabozó sorozatgyártását kezdte meg 1963-ban.

Penzbergi gyár (1970)

A cég bővülő termékpalettájáról jól fogytak a Tunze termékek, így a 70-es években a gyártást egy nagyobb üzembe költöztették a németországi Penzbergbe, ahol a mai nap is megtalálható a Tunze európai főhadiszállása és az 50 alkalmazottal dolgozó gyártósorainak nagy része. A németországi központ mellett a Tunze cég ma már számos országban rendelkezik kirendeltségekkel pl.: Anglia, Franciaország, Amerika, Olaszország, stb és további 51 országban kereskedőhálózattal.

Jelentős fejelesztések (1980 - 1990)

A Tunze cég 1985-ben jelent meg az első automatikus vízszint szabályozó berendezéssel az Osmolator-al, majd 1988-ban a Turbelle szivattyúk második generációjával.

Új generciós vezetés, újabb termékek (1990 - napjaink)

Az 1990-es éveket követően olyan meghatározó termékek követték egymást mint a Comline szűrőcsalád 1992-ben, Power Magnet 1993-ban, Turbelle electronic 1994-ben, Turbelle stream 2002-ben, Wave-box 2004-ben, Turbelle nanostream 2006-ban, és a Turbelle stram 3. generciója 2008-ban.

1994-ben a cég vezetését Axel Tunze vette át apjától megőrizve ezzel a cég családi hagyományait.