• Kosár

  A kosár üres

  Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Kövessen minket a Facebookon is: 
 

ATI Sunpower komplett T5 fénycsöves lámpa


A Sunpower rövid története

2000-ben a német ATI volt az első cég, aki a T5-ös szabványú fénycsöveket és az azokhoz készült komplett lámpákat bevezette az akvarisztikai termékek piacára azzal a céllal, hogy megmutassa a T5 VHO (Very High Output) technológia akvarisztikai célú felhasználásában rejlő óriási lehetőségeket.

Az ezüst bevonatú reflektortükrök 2004-es, és az aktív hűtés 2005-ös bevezetését követően először a Powermodule készült el, mely a mai napig az egyik legjobb T5-ös lámpa. A Powermodule széleskörű elterjedését azonban korlátozta a lámpa magas ára, ezért az ATI úgy döntött, hogy a Powermodule tulajdonságaira építve egy jobb ár-érték arányú lámpát fejleszt: a Sunpower-t. 

A T5 fénycsöves technológia térhódítása

Az ATI Sunpower népszerűsége sokban köszönhető annak, hogy a T8-as fénycsövekkel szemben a T5-ös technológiáról hamar bebizonyosodott, hogy a megfelelő fénycsövekkel, mint az ATI saját fejlesztésű Blue Plus vagy AquaBlue Special égői még a rendkívül igényes kispolipú kőkorallok tartásához is elegendő fényt biztosít.

A szükséges fényerőn felül, a kispolipú kőkorallok akváriumi tartását megalapozó fémhalogén égőkkel szemben a T5 technológiának számos előnye is van:

 •     1.   alacsonyabb fogyasztás és hőtermelés
 •     2.   nincs káros, a korallokat megégető UV sugárzás
 •     3.   a szórt fénynek köszönhetően az akváriumban kevesebb az elégtelenül megvilágított terület
 •     4.   a különböző fénycsövek kombinálásával a világítás sokkal szabadabban variálható

Az ATI Sunpower lámpa fényereje

Az ATI Sunpower több terméktesztben is bizonyította, hogy fényereje 10-15%-al erősebb, mint a konkurens gyártók lámpáié.

A nagyobb teljesítmény egyrészről az ezüstbevonatú reflektorok használatának köszönhető, mely a hagyományos polírozott alumínium reflektorok 90-95% -os fényvisszaverési mutatójával szemben 98%-ban tükrözi vissza a fénycsövekből érkező sugarakat. A Sunpower lámpában a fényvisszaverés maximalizálása érdekében minden egyes fénycső külön reflektort kapott.

A teljesítmény növekedés másik oka az aktív hűtés. A hűtött elektronikus előtéteknek és a fénycsöveknek nem csak az élettartama nő, de az ideális üzemi hőmérséklet mellett a lámpa fényereje is 10-15% jobb, mint hűtés nélkül.

Az Ati Dimmable Sunpower

Az Ati Sunpower lámpák kérhetők beépített világítás vezérlő elektronikával is. Az extra elektronikával, vagy más néven Ati Dimmcomputer-el szerelt lámpák Ati Dimmable Sunpower néven kerülnek forgalomba. A dimmelhető (változtatható fényerejű)lámpák fizikai és teljesítmény adottságai teljesen megegyeznek az alap Sunpower lámpákkal, ám a computernek köszönhetően a vezérelhetőség szabadságfoka nagyobb:

 •     1.   a lámpa fénycsöveinek fényereje 0 és 100% között fokozatmentesen szabályozható
 •     2.   az elektronika két csatornás, azaz a teljes fénycső sorából egy pár külön vezérelhető a többitől
 •     3.   csatornánként 10-10 időponthoz kötött esemény állítható be pl.: 01) 09:30 Bekapcsol, 02) 10:00 10%, 03) 10:30 30%, 04) 12:00 100%, 05) 14:30 80%, 06) 16:30 30%, 07) 17:00 10%, 08) 17:30 Kikapcsol 09) 00:00 ---%, 10) 00:00 ---%
 •     4.   az aktív hűtés teljesítménye a lápatest hőmérsékletéhez igazodik

Minőség és design

Az ATI lámpákat a mai napig szigorú minőségellenőrzés mellett Németországban gyártják. A modern vonalvezetésű, mindössze 6 cm vastag anodizált alumínium lemezből készült lámpatest visszafogott megjelenésével bármelyik nappaliban megállja a helyét. Az alumíniumnak köszönhetően a lámpa méretéhez képest igen könnyű. A világítás teljes vezérlő elektronikája a lámpán belül került elhelyezésre, a lámpatesten kívül mindössze egy kis elosztó doboz található, mely összekapcsolja a fénycsöveket ellátó két 220 Voltos csatlakozót és a ventilátorok áramellátását biztosító tápegységet.

A lámpát egy TÜV által tanúsított, állítható magasságú, gyors záras (griplock-os) acélsodrony függesztőkészlet segítségével lehet felszerelni. A lámpatest teljesen rozsdaálló, a fénycsöveket és a reflektorokat pedig egy akril előlap védi a portól és a felfröccsenő akvárium víztől.

A lámpa teljes fénycső sorából egy pár külön vezérelhető, így a lámpával szimulálhatók a hajnali és az alkonyati fényviszonyok is.

Miben különbözik az ATI Sunpower-t a Powermodel-tól?

1.  A Sunpower hajlított alumínium lemezből készül, így sokkal könnyebb, mint a Powermodule robosztus extrudált alumínium burkolata
2.  A Sunpower-ben ugyan kevesebb ventilátor dolgozik, mint a Powermodel-ban, viszont a "szellősebb" hajlított alumínium lámpatestnek köszönhetően ugyanolyan hatékonysággal
3.  A Sunpower lámpában normál íves reflektorok vannak, míg a Powermodel-ban parabolikus tükrök (A valódi parabolatükör fényvisszaverő képessége kb. +5% jobb)
4.  Az ATI Sunpower-ből 8 fénycsövesek a legnagyobb lámpák, míg a Powermodule-ból 10
5.   A Sunpower ár-érték arányban jobb a Powermodule-nál

Sunpower típuskínálat

Az ATI Sunpower T5 lámpákból a 4, 6, és 8 csöves változatok készülnek a fénycsövenkénti 24 W-os teljesítménytől a 80 W-ig, dimmelhető és fix teljesítményű változatokban. A normál lámpák részletes specifikációja itt érhető el míg a dimmelhető típusoké itt.

Miért jó választás az ATI: 

 •  Német minőség
 •  10-15%-al több fény
 •  SPS korallok tartásához is megfelelő
 •  Fénycsövenként külön reflektor
 •  Aktív, ventilátoros hűtés
 •  Elegáns ezüst szín, letisztult forma
 •  Rozsdaálló alumínium lámpatest
 •  Két pár fénycső külön vezérelhető
 •  Állítható magasságú függesztőkészlet
 •  Széles típuskínálat: 4x24 W-tól 8x80 W-ig
 •  Normál és Dimmelhető változatban is