• Kosár

    A kosár üres

    Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Kövessen minket a Facebookon is: 
 

ATI Powermodule komplett T5 fénycsöves lámpa


A Powermodule rövid története

2000-ben a német ATI volt az első cég, aki a T5-ös szabványú fénycsöveket és az azokhoz készült komplett lámpákat bevezette az akvarisztikai termékek piacára azzal a céllal, hogy megmutassa a T5 VHO (Very High Output) technológia akvarisztikai célú felhasználásában rejlő óriási lehetőségeket.

Az ezüst bevonatú reflektortükrök 2004-es, és az aktív hűtés 2005-ös bevezetését követően elkészült a ma kapható talán legjobb komplett fénycsöves világítás, a Powermodule. (Az ATI két másik lámpa típusáról itt olvashat: ATI Sunpower, ATI LED Powermodule)

De miért is lett a Powermodule a T5-ös világítás etalonja?

A T5 fénycsöves technológia térhódítása

Az ATI Powermodule népszerűsége sokban köszönhető annak, hogy a T8-as fénycsövekkel szemben a T5-ös technológiáról hamar bebizonyosodott, hogy a megfelelő fénycsövekkel, mint az ATI saját fejlesztésű Blue Plus vagy AquaBlue Special égői még a rendkívül igényes kispolipú kőkorallok tartásához is elegendő fényt biztosít.

A szükséges fényerőn felül, a kispolipú kőkorallok akváriumi tartását megalapozó fémhalogén égőkkel szemben a T5 technológiának számos előnye is van:

  •     1.   alacsonyabb fogyasztás és hőtermelés
  •     2.   nincs káros, a korallokat megégető UV sugárzás
  •     3.   a szórt fénynek köszönhetően az akváriumban kevesebb az elégtelenül megvilágított terület
  •     4.   a különböző fénycsövek kombinálásával a világítás sokkal szabadabban variálható

Az ATI Powermodule lámpa fényereje

Az ATI Powermodule több független terméktesztben is bizonyította, hogy fényereje 15-20%-al erősebb, mint más gyártók hasonló lámpáié.

A nagyobb teljesítmény egyrészről az ezüstbevonatú parabolatükrös reflektorok alkalmazásának köszönhető, mely a hagyományos polírozott alumínium reflektorok 90-95%-os fényvisszaverési mutatójával szemben 98%-ban tükrözi vissza a fénycsövekből érkező sugarakat. A tükrök minél jobb kihasználása érdekében a lámpában minden egyes fénycső külön reflektort kapott.

A teljesítmény növekedés másik oka az aktív hűtés. Az elektronikus előtétek és a fénycsövek hűtésével nem csak az elektronika és a fénycsövek élettartama nő, hanem az ideális üzemi hőmérséklet mellett a lámpa fényereje is 10-15%-al jobb, mint hűtés nélkül. Az ATI Powermodule lámpákban fénycső páronként egy-egy nagyon halk hűtőventilátor kapott helyet.

Minőség és design

Az ATI lámpákat a mai napig szigorú minőségellenőrzés mellett Németországban gyártják. A mindössze 6 cm magas, lekerekített oldalú anodizált alumínium lámpatest ezüstszürke színével és visszafogott megjelenésével bármelyik nappaliban megállja a helyét. A világítás teljes vezérlő elektronikája a lámpán belül került elhelyezésre, a lámpatesten kívül mindössze egy kis elosztó doboz található, mely összekapcsolja a fénycsöveket ellátó két 220 Voltos csatlakozót és a ventilátorok áramellátását biztosító tápegységet.

A lámpát egy TÜV által tanúsított, állítható magasságú, gyors záras (griplock-os) acélsodrony függesztőkészlet segítségével lehet felszerelni. A lámpatest teljesen rozsdaálló, a fénycsöveket és a reflektorokat pedig egy akril előlap védi a portól és a felfröccsenő akvárium víztől.

A lámpa teljes fénycső sorából egy pár külön vezérelhető, így a lámpával szimulálhatók a hajnali és az alkonyati fényviszonyok is.

Miben különbözik az ATI Powermodule a Sunpower-től?

1.   A Powermodule burkolata robusztus, extrudált alumíniumból készül, míg a Sunpower hajlított alumínium lemezből
2.   A Powermodule-ban több hűtőventilátor dolgozik
3.   A Powermodul lámpában valódi parabolikus reflektortükrök vannak, míg a Sunpower-ben normál íves tükrök. (A valódi parabolatükör fényvisszaverő képessége kb. +5% jobb)
4.   Az ATI Powermodule-ból 10 fénycsövesek a legnagyobb lámpák, míg a Sunpower-ből csak 8

Powermodule típuskínálat

Az ATI Powermodule T5 lámpákból a 4, 6, 8, és 10 csöves változatok készülnek a fénycsövenkénti 24 W-os teljesítménytől a 80 W-ig, dimmelhető és fix teljesítményű változatokban. Az egyes lámpák részletes specifikációja itt érhető el.

Miért jó választás az ATI: 

 •  Német minőség
 •  15-20%-al több fény
 •  SPS korallok tartásához is megfelelő
 •  Fénycsövenként külön reflektor
 •  Aktív, ventilátoros hűtés
 •  Elegáns ezüstszürke szín, letisztult forma
 •  Rozsdaálló alumínium lámpatest
 •  Két pár fénycső külön kapcsolható
 •  Állítható magasságú függesztőkészlet
 •  Széles típuskínálat: 4x24 W-tól 10x80 W-ig