• Kosár

    A kosár üres

    Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Tunze
A képre kattintva elérheti a gyártó termékeit
Segítség a vásárláshoz:
Termékkel kapcsolatos kérdése van? Hívjon bennünket, és mi örömmel segítünk.
Nem szeretne online vásárolni? Rendelését telefonon, vagy a Wesselényi utcai üzletünkben személyesen is leadhatja.
Nem tud választani? Több termék tulajdonságainak összehasonlításához használja az "összehasonlít" funkciót.
Később szeretne vásárolni? Regisztráljon és készítsen "kívánságlistát". A kívánságlistára összegyűjtött termékeket később akár egyben is megvásárolhatja.

Tunze Wavebox 6215 hullámzást szimuláló belső vízmozgató

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

A Tunze Wavebox 6215 egy olyan 200 és 1500 literes akvárium méret között használható speciális belső vízmozgató, ami a tengerek természetes hullámzásához hasonló, oszcilláló - ütemes, rövid időközönként váltakozó, felváltott irányú - vízmozgást hoz létre az akváriumban.

Az oszcilláló vízmozgás előállítását a tartozék Wavecontroller vezérlő beállításainak megfelelően a Wavebox 6215 belsejében elhelyezett Turbelle szivattyú végzi.

A Wavecontroller vezérlő a hullámzás szabályzása mellett olyan további funkcióval is rendelkezik, mint az éjszakai vagy az etetés idejére aktiválható nyugalmi üzemmód.

A Wavebox a tartozék mágneses tartókkal 19 mm-es üvegvastagságig egyszerűen rögzíthető.

Fontos:
 •  a beállításoktól és a medence hosszától függően a hullámzás az akvárium sarkaiban kb. 2 - 4 cm vízszint mozgással jár. Ezt célszerű a medence méretezésénél és a lefolyó elhelyezésénél is figyelembe venni.
 •  a Wavebox 6215 által keltett vízmozgás extra terhelést jelent az akváriumra és annak állványzatára (bútorzatára).
 •  az éjszakai üzemmódhoz szükséges fotocellás érzékelőt külön kell megvenni
143 000 Ft
Termék megosztása:

Tunze Wavebox 6215 hullámzást szimuláló belső vízmozgató Zoom

Részletek

A német Tunze cég 2004-ben szabadalmaztatta Wavebox nevű speciális belső vízmozgatóját, ami a hagyományos keringető motorok egyirányú vízáramlásával szemben a tengerek természetes hullámzásához hasonló, oszcilláló - ütemes, rövid időközönként váltakozó, felváltott irányú - vízmozgást hoz létre az akváriumban.

A tengeri akváriumban szimulált hullámzás nem csak látványos - pl. a lágykorallok, vagy az anemónák csápjai jobbra balra lengedeznek - hanem hasznos is, mert az akvárium teljes víztömegére hatva, minimálisra csökkenti a pangó vízrészeket és a nem kívánatos üledék lerakódást. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Wavebox önmagában nem váltja ki az akvárium hagyományos módon történő áramoltatását!

A 6215-ös Wavebox-ot, amit 19 mm-es üvegvastagságig a két tartozék mágneses tartóval lehet könnyen rögzíteni, a Tunze 200 és 1500 literes akvárium méret között ajánlja. Ennél nagyobb medencék hullámzása több Wavebox összekapcsolásával oldható meg.

Működési elv


A 12,5 cm x 11,3 cm alapterületű és 30 cm magas berendezés működési elve egyszerű: a benne elhelyezett Turbelle Stream szivattyú bekapcsoláskor nagy sebességgel az akváriumba pumpálja a berendezés belsejében található közel 3 liter vizet, majd kikapcsol, és hagyja, hogy ugyanez a vízmennyiség visszaáramoljon. Ennek a 3 - 4 liter víznek a megfelelő ütemben történő mozgatására (ez minden akváriumnál más, frekvenciája megegyezik az akvárium önrezgés számával) az akvárium teljes víztömege megmozdul. A jelenség további érdekessége, hogy az ideális ütemet megtalálva a hullám mozgás fenntartásának energia igénye kicsi, a Wavebox 6215 esetében kb. 18W.

Wavecontroller


A Waveboxban található szivattyú ki- és bekapcsolásának időzítését, és ezzel a Waveboxnak az akvárium saját frekvenciájához történő hangolását a készülékhez mellékelt Wavecontroller vezérlő segítségével lehet beállítani. A hangolás pontosságától és a medence hosszától függően az akvárium sarkaiban a vízszint süllyedése és emelkedése elérheti a 2 - 4 cm-t.

A Wavecontroller amellett, hogy fenntartja a megfelelő ütemű vízmozgást, olyan extra funkcióval is rendelkezik, mint az éjszakai vagy az etetés idejére aktiválható nyugalmi üzemmód.

Wavebox és a hagyományos áramoltatás

Mivel a tápanyagok és a szennyeződések az oszcilláló vízmozgásban csak nagyon lassan jutnak el rendeltetési helyükre (pl. a korallokhoz, vagy a szűrőkhöz) a hatékony áramoltatás érdekében a Tunze Wavebox 6215 mellett hagyományos áramoltató motorokat is érdemes üzemeltetni (pl. Tunze Stream)

A Tunze Waveboxok minden gond nélkül kombinálhatók más vízmozgató berendezésekkel, csak arra kell figyelni, hogy a motorok ne egymás ellen hanem egymást segítve dolgozzanak.

Fontos

A Tunze Wavebox által keltett, az akvárium sarkainál létrejövő 2 - 4 cm-es vízszint mozgást az akvárium méretezésénél (perem magasság) és a lefolyó elhelyezésénél is figyelembe kell venni. Amennyiben a lefolyó nem a hullám mozgás nyugalmi pontjának vonalába kerül (általában az akvárium hosszabbik oldalának közepe) úgy a váltakozó vízmagasság a lefolyó rendszer zajosságához vezethet.

A Wavebox 6215 által keltett vízmozgás extra terhelést jelent az akváriumra és annak állványzatára (bútorzatára).

Az éjszakai üzemmódhoz szükséges fotocellás érzékelőt (Tunze 7094.05) külön kell megvenni.

Termékspecifikáció

Gyártó Tunze
Típus Tunze Wavebox 6215
Funkciók Oszcilláló - ütemes, rövid időközönként váltakozó, felváltott irányú - vízmozgás létrehozása
Akvárium méret 200 - 1500 liter
Méretek 12,5 cm x 11,3 cm alapú, 30 cm magas
Motor Turbelle Stream
Fogyasztás átlag 18W
Tartozék(ok) Tunze Wavecontroller 7092, mágneses rögzítők 19 mm-es üvegvastagságig

Írja le saját véleményét

Ezt véleményezi: Tunze Wavebox 6215 hullámzást szimuláló belső vízmozgató

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket? *

  ☆☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★★☆☆ ★★★★ ★★★★★
Értékelés