• Kosár

    A kosár üres

    Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Sangokai
A képre kattintva elérheti a gyártó termékeit
Segítség a vásárláshoz:
Termékkel kapcsolatos kérdése van? Hívjon bennünket, és mi örömmel segítünk.
Nem szeretne online vásárolni? Rendelését telefonon, vagy a Wesselényi utcai üzletünkben személyesen is leadhatja.
Nem tud választani? Több termék tulajdonságainak összehasonlításához használja az "összehasonlít" funkciót.
Később szeretne vásárolni? Regisztráljon és készítsen "kívánságlistát". A kívánságlistára összegyűjtött termékeket később akár egyben is megvásárolhatja.

Sangokai Nutri-spur Basic 250ml

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Sangokai Nutri-spur Basic használatával megoldható a korallos akváriumok nyomelemekkel és mikro-tápanyagokkal történő ellátása:

• kiegészíti a korallos akváriumok anyagcsereaktív nyomelemeit és mikrotápanyagait
• elősegíti a szövetnövekedést és a kőkorallok mészképződési rátáját
• a korallok erőteljes színesedésének alapjául szolgál és növeli a sugárzási stressz elleni védelmet
• a nyomelemek szerves tápanyagokhoz való kapcsolásával javul a tengervíz stabilitása.

Adagolási javaslat: napi 1 alkalommal 0,5 ml , 100 liter akváriumvízhez (adagolószivattyúkhoz is alkalmas!) Szükség esetén 1 ml/100 literre emelhető.
4 000 Ft
16 000 Ft/liter
Termék megosztása:

Sangokai Nutri-spur Basic 250ml Zoom

Részletek

A Sango Nutri-spur Basic egy olyan Sangokai fejlesztésű modern mikrotápanyag oldat, amely alapkoncepciója szerint valamennyi korallos akvárium alapvető nyomelem ellátást kívánja szolgálni. Ez a termék a Sangokai "Basic" tápanyagrendszer 3. komponense.

A nyomelemek valamennyi tengeri akvárium számára fontos mikrotápanyagnak számítanak és nem csak a koralloknak van rájuk szüksége. A helyzet az, hogy a tengeri akvárium beindítását követően a gyorsan fejlődő baktérium populációk és biofilmrétegek a nyomelemek erőteljes fogyását eredményezik. A nyomelemellátás hiánya erősen behatárolja a mikrobák fajtagazdagságát.

Az akvaristák fókuszában rendszerint csak a korallok állnak. A Sangokai rendszer a Nutri-basic termékekkel valamennyi korallzátonyi szervezet ellátásának holisztikus megközelítésére törekszik. Itt a számos baktérium mellett a mikroalgákat is meg kell említsük, amelyek a baktériumokkal együtt biofilmet hoznak létre, ami viszont a mikrobák és más kisméretű élőlények megfelelően jó növekedését szolgálja. Számos hal is ebből a biofilmből táplálkozik, mint pl. a doktorhalak vagy a nyálkáshalak (blenny). A Sango Nutri-spur Basic a Sangokai "Basic" tápanyagrendszerének másik két komponensével együtt (Nutri-amin Basic és Nutri-element Basic) az értékes biofilmek felépítéséhez szükséges nyomelem-ellátásról gondoskodik. Ezek meggátolják a nem kívánatos fonalas algák és cianobaktériumok terjeszkedését.

Az akváriumi élőlények mellett a szűrőegységekben, mint pl. zeolitszűrőkben vagy biopelett-szűrőkben megtelepedett baktériumok és mikroorganizmusok ellátása is fontos feladatot jelent a tengeri akvarista számára. Különösen a biopllet-baktériumok hatékonyságát képes a szaporodásukhoz szükséges mikronyomelemek, mint pl. vas, mangán, vagy cink hiánya erőteljesen korlátozni. Az ilyen hiány nem csak a biopellet szűrőegység teljesítményét képes drasztikusan csökkenteni, hanem az akváriumban össznyomelem hiányt is képes eredményezni. Emiatt már a fő akváriumi élőlények is szenvedni fognak, mivel a biopellet-baktériumok és a medencében gondozott állatok között konkurenciaharc támad.

Az optimális tápanyagellátás keretében alapvetően az akvárium valamennyi élőlényéből kell kiinduljunk, különös tekintettel a baktériumokra és mikrobákra, mint állandó nyomelem fogyasztókra, és ne csak a korallokra gondoljunk! Az a nagyon korlátolt és hibás vélemény, miszerint a frissen berendezett és éppen beindított korallszirti akváriumok nem igényelnek nyomelem utánpótlást, az akvárium fejlődését igen bizonytalan alapra helyezi.

A Sangokai alapvető tápanyagok adagolásával a korallos akváriumban a kívánt korallok gyors betelepítése válik lehetővé, mivel az optimális mikrotápanyag ellátás így biztosított. Ez minimálisra csökkenti a nagyon kritikusan kezelendő „klasszikus akvárium-beindítás” algafázisait. A medence berendezését követő 2-3. napon megkezdett Sangokai "Basic" tápanyag ellátás egy nagyon komplex élőszervezet-közösség különösen előnyös kialakulásához vezet, amit csak a „klasszikus akvárium-beindítás” hiányos tápanyagellátása mellett nem lehetne elérni.

A Sango Nutri-spur Basic-ben kiválasztott nyomelemek szerves molekulákhoz vannak csatolva. Ez a tengervíz jobb stabilitását eredményezi és ezzel egyidejűleg a korallok, algák, és baktériumok élő sejtjeiben a tápanyagfelvétel megkönnyítését eredményezi.

Adagolási javaslat: eleinte használjuk a Sangokai weboldaláról letölthető adagolási tervet. Számos tengeri akvárium esetében optimális adag napi 1 alkalommal 0,5 ml , 100 liter akváriumvízhez. Szükség esetén (sok korall) az adagot legfeljebb 1 ml/100 liter akváriumvíz mértékre növelhetjük.

Figyelem: akut nitrogénhiányos helyzetben a nutri-spur basic az SPS korallok szöveteinek besötétedését eredményezheti. Ilyenkor mindenek előtt a nitrogénhiányt kell sürgősen megszüntetni (pl. sango Nutri-complete használatával). A Nutri-spur Basic adagolást 0,25 ml /100 liter akváriumvíz mértékre kell csökkenteni. A tápanyagháztartással kapcsolatos kérdésekben szívesen szolgálunk tanáccsal!

Termékspecifikáció

Gyártó Sangokai
Típus Nutri-spur Basic
Összetétel n/a
Kiszerelés 250 ml

Írja le saját véleményét

Ezt véleményezi: Sangokai Nutri-spur Basic 250ml

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket? *

  ☆☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★★☆☆ ★★★★ ★★★★★
Értékelés

Talán a következő termékek is érdekelhetik: