• Kosár

    A kosár üres

    Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Sangokai
A képre kattintva elérheti a gyártó termékeit
Segítség a vásárláshoz:
Termékkel kapcsolatos kérdése van? Hívjon bennünket, és mi örömmel segítünk.
Nem szeretne online vásárolni? Rendelését telefonon, vagy a Wesselényi utcai üzletünkben személyesen is leadhatja.
Nem tud választani? Több termék tulajdonságainak összehasonlításához használja az "összehasonlít" funkciót.
Később szeretne vásárolni? Regisztráljon és készítsen "kívánságlistát". A kívánságlistára összegyűjtött termékeket később akár egyben is megvásárolhatja.

Sangokai Nutri-complete 250ml

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

A Sangokai Nutri-complete egy teljes spektrumú NPK tápközeg a tápanyagban szegény korallos akváriumok nitrogén (N), foszfor (P) és kálium (K) ellátására:

• szervetlen nitrogént, szervetlen foszfort és káliumot juttat különböző alakban a korallos akváriumba
• kiegyenlíti az akut nitrogénhiányt, foszfáthiányt és az enyhe kálium deficitet
• a hosszú távú és rendszeres adagolásával egy újabb tápanyaghiány tartósan megakadályozható
• a Sango Nutri- basic sorozat ideális kiegészítése és elősegíti a korallok egészséges növekedését.

Adagolási javaslat: szükség esetén 1 - 2 ml, 100 liter akváriumvízhez naponta.
4 200 Ft
16 800 Ft/liter
Termék megosztása:

Sangokai Nutri-complete 250ml Zoom

Részletek

Számos modern korallos akvárium nagyon magas tápanyagforgalmi hányadot mutat, vagy a tápanyag-exporthoz viszonyítva (pl. a szűrés miatt) nem kellő a tápanyag bevitelük. A tápanyag bevitel (import) és a tápanyagkivitel (export) közötti egyenlőtlenség a korábbi időkhöz hasonlóan ma is problémát jelentenek. Azonban ma már nem a tápanyagok feldúsulása a téma, ahogyan ezt a tengeri akvarisztikai szakirodalom még mindig hangoztatja, hanem a tápanyaghiány hosszú távú és akut kiegyenlítése. Itt mindenek előtt történelmileg meggyökerezett gyakorlati eljárások, mint amilyen a nagyon erőteljes fehérje hableválasztás vagy a csekély hal egyedszám jön szóba, ami sok évvel ezelőtt abszolút jogos volt. Az ilyen módszerek ma már nem felelnek meg százszázalékosan a modern ismereteink aktuális szintjének, ezért ezeket a jelenlegi előfeltételekhez kell igazítani.

A legtöbb korallos akváriumnak a különlegesen hatékony akváriumi technika következtében és bizonyos gyakorlati gondozási és szűrési módszerek erőteljes hatékonysága miatt rendszeres, sőt akár folyamatos makrotápanyag, mint pl. nitrát és foszfát utánpótlásra van szüksége.

A Sango Nutri-complete gyakorlati választ jelent arra a kérdésre, hogy hogyan lehet a tápanyagháztartást tápanyaghiány feltételek fennállása esetén biztonsággal és hosszútávon hatékonyan kiegyensúlyozni. Ekkor az akvárium rendszernek a makro tápanyagokat, vagyis nitrogént (N), foszfort (P) valamint káliumot (K) ésszerűen kiválasztott és gyorsan rendelkezésre álló kémiai tápanyagkötésben bocsátjuk rendelkezésére.

A nitrogénellátás vonatkozásában a sango Nutri-complete szervetlen és szerves anyagokat is tartalmaz, hogy ezzel valamennyi lényeges szervezetcsoportnak (baktériumok, algák és korallok) minél szélesebb tápanyagspektrumot tudjon kínálni. Ebben rejlik a Sango Nutri-complete különlegessége, hogy a tápanyagokért folytatott harcban korlátozza a versenyképességet. Egyetlen egyfajta tápanyagforrásnak rendszerint egyoldalú adagolása az esetek többségében csak a szervezetek többé-kevésbé szűk választékának szolgál táplálékul, amelyek azt a tápanyagot jól képesek felvenni és hasznosítani. Ez az eljárásmód azonban az ökoszisztéma összes többi fontos olyan szervezetének gyakran megfordíthatatlan módon a végzetét jelenti, amelyek szintén ugyanezen tápanyag hiányában szenvednek, de a további fennmaradásukhoz a tápanyag másfajta forrását igényelnék. A nagy fajtagazdagság növelése és fenntartása értelmében, ahogy ezt a Sangokai rendszer általánosan célba veszi, egy limitálási helyzetet csak egy széles és kiegyenlített tápanyagminta képes hosszútávon, a teljes akváriumrendszer ellátása értelmében kiküszöbölni.

Bizonyos heterotrof baktériumok például az aminosavak szerves nitrogénjét az ammóniummal (NH4) szemben nitrogénforrásként előnyben részesítik. Ebből következik, hogy az aminosavak, és az ammónium vagy nitrát egyidejű kínálata azt eredményezi, hogy az algákkal szimbiózisban élő korallok ammónium vagy nitrát alakjában hozzáférhetnek a számukra optimálisan hasznosítható szervetlen nitrogénforráshoz anélkül, hogy eközben az említett baktériumokkal konkurenciaharcba keverednének. Ekkor tehát figyelembe vesszük, hogy egy tápanyaghiány helyzet általában (de a biotóp függvényében) a teljes szervezet-együttesre hat, és nem csak egyetlen egy organizmusra. A Sango Nutri-complete számos összetevője és hatóanyaga nagyon kiegyenlített tápanyagháztartást eredményez.

A sango nutri-complete a nitrogénvegyületeken kívül csekély mennyiségben az autotrof organizmusok számára további fontos makrotápelemeket, foszfort és káliumot is adagol. A tápanyagszegényen üzemeltetett korallos akváriumok így teljes ellátásban részesülnek és extrém vízkezelés mellett is tartósan egészségben üzemeltethetők.

Az elakadt korallos akváriumok, vagy egyes zátonybiotópok, mint pl. algarefúgiumok vagy csatolt hajtató vagy szaporító medencék szükség esetén individuális adagolással teljesen akut módon fellendíthetők. A Sango Nutri-complete képes az újonnan berendezett akváriumoknál fellépő kezdeti tápanyaghiányos helyzet kialakulását megakadályozni.

A Sango Nutri-complete minden olyan korallos akváriumhoz alkalmas, amelynek a nitrát- és foszfátháztartása krónikus vagy akut hiánnyal küzd.

Adagolási javaslat: szükség esetén 1 - 2 ml , 100 liter akváriumvízhez naponta.

Termékspecifikáció

Gyártó Sangokai
Típus Nutri-complete
Összetétel n/a
Kiszerelés 250 ml

Írja le saját véleményét

Ezt véleményezi: Sangokai Nutri-complete 250ml

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket? *

  ☆☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★★☆☆ ★★★★ ★★★★★
Értékelés

Talán a következő termékek is érdekelhetik: