• Kosár

    A kosár üres

    Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Sangokai
A képre kattintva elérheti a gyártó termékeit
Segítség a vásárláshoz:
Termékkel kapcsolatos kérdése van? Hívjon bennünket, és mi örömmel segítünk.
Nem szeretne online vásárolni? Rendelését telefonon, vagy a Wesselényi utcai üzletünkben személyesen is leadhatja.
Nem tud választani? Több termék tulajdonságainak összehasonlításához használja az "összehasonlít" funkciót.
Később szeretne vásárolni? Regisztráljon és készítsen "kívánságlistát". A kívánságlistára összegyűjtött termékeket később akár egyben is megvásárolhatja.

Sangokai Kai Geos 500ml

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

A Sangokai Kai Geos egy partikuláris ásványi finomanyagok keverék a hableválasztási teljesítmény növeléséhez és az akvárium mikrobiológiájának intenziválásához:

• a tápanyag megkötéshez és a víz tisztításához adszorpciós tulajdonságokkal rendelkezik.
• az akvárium mikrobiológiáját partikuláris frakciók mobilizálják.
• nagy hatékonyságú baktérium-altalaj komplexumot képez baktérium-preparátumok egyidejű adagolása mellett.
• mész- és magnézium ásványok gondoskodnak az akvárium élettel teli felületeinek, pl. az élőköveknek valamint a holt kődekorációnak a stimulálásáról.
• biológiai kötésben lévő nyomelemek gondoskodnak az üledékek mikrotápanyag ellátásáról. Nagyon hatékony a DSB/homokágyas rendszereknél.

Adagolás: 5 ml/100 liter hetente 1x (vagy 2,5 ml/100 liter hetente 2x). Nagy szerves terhelés esetén maximum hetente 2x 5 ml/100 liter.

Fontos: használat előtt jól fel kell rázni
8 000 Ft
16 000 Ft/liter
Termék megosztása:

Sangokai Kai Geos 500ml Zoom

Részletek

A Kai Geos különféle ásványi nyersanyag vizes szuszpenziója, amelyek adszorpciós szűrési jellemzőkkel rendelkeznek, és amelyeken a vízben sodródó zavarosságot képező részecskék kirakodván a hableválasztók teljesítményét jelentősen megnövelik. A hableválasztó jelentősen tömörebb habot képez, ami a víz jobb átlátszóságával jár együtt.

Ezen túlmenően az akváriumba partikulárisan kötött mikrotápanyag adagolódik, ami különösen a biofilm baktérium növekedését gyorsítja, és ezzel mindenek előtt a detritusz lebontási arányát növeli. A hetenkénti egy- kétszeri adagolás az akvárium biológiájának egészségben tartásához minden korallos akváriumban szükséges. Az oldatlan partikuláris szerves anyag (POM) hányada különösen a szervesen erősen terhelt halas akváriumokban és mindenek előtt a számos szimbióta alga nélküli korallt és filtráló életmódot folytató gerinctelent tartalmazó fajtamedencékben válik jól kontrollálhatóvá.

A biogén forrásból származó partikuláris mész és magnézium nagy hányada a Kai Geos-ban nemcsak a filtráló organizmusoknak, mint amilyenek a kagylók és a kőkorallok szolgáltat a vázképzéshez alkalmas anyagot, hanem a baktériumok anyagcseréjét a talajban és az élőkövek felületén is serkenti.

Mikrobiológiai preparátumokkal (baktérium-szuszpenziókkal) kombinált felhasználása különösen előnyös, mert ezáltal az adagolt baktériumok már a vízoszlopban összekapcsolódnak a kai geos finom anyagrészecskéivel és ezután a kövek felületén megtelepszenek. Itt ennek megfelelően, ahogy ezt már a baktériumok adagolásánál általánosan megszokhattuk, a hableválasztót és az UV-fertőtlenítő berendezést kb. 60 percre ki kell kapcsolni. Így a baktérium szubsztrátum-részecskék szedimentálódhatnak, ami az adagolt baktériumok lényegesen gyorsított aktiválását eredményezi. E nélkül a „baktérium szállító” hatás nélkül a legtöbb baktérium szuszpenzió gyakran sajnos csak részben, vagy csak túladagolva válik hatékonnyá. Ennek két fő oka létezik:

1. Számos baktérium az adagolást követően nem képes a baktério-plankton stádiumot túlélni és így nem képesek az akvárium anyagaihoz kötődni (holott mint akvaristák ezt várnánk el), és így a baktériumok megint gyorsan kiválasztódnak a hableválasztással.

2. Ha egy baktériumnak élő közegen kell megtelepednie (mint pl. élő kövön), akkor ehhez ennek a baktériumnak kellően erősnek és versenyképesnek kell ahhoz lennie, hogy helyet tudjon magának hódítani anélkül, hogy a már ott meglévő mikroroganizmusok kiszorítsák.

A Kai Geos itt egyfelől arról gondoskodik, hogy a baktériumokat a finom üledékes (szedimentációs) közeg befogja, vagyis ezzel túlélik a baktério-plankton stádiumot. A szedimentációs hatás következtében ezek az együttesek az akvárium dekorációjához kerülnek. Másfelől egy baktériumokkal töltött üledékes közeg egyszerűbben és gyorsabban, vagyis kisebb verseny ill. harc árán képes a meglévő biofilmbe beépülni, mint egy különálló diszkrét baktérium. Az 1. és 2. pontokban felvetett, a baktériumok adagolásával kapcsolatos problémákat a Kai Geos megoldja.

A Kai Geos egy olyan ásványianyag szuszpenzió, amelyet használat előtt jól fel kell rázni. Ezáltal a durvább alkotók nagyon gyorsan szedimentálódnak a flakonban ill. az üvegben, így az akvárium vizébe csak a tejszerű közeg kerül. Ezen túlmenően az üvegben lerakódott üledéket teljesen individuálisan egy alkalmas pipettával is felszívhatjuk és ezt is szintén az akváriumba adagolhatjuk. A folyékony fázisként adagolt mennyiséghez kiegészítésként kb. minden második héten közel 0,5 – 1 ml üledéket is adhatunk az akváriumba.

Adagolás: 5 ml/100 liter hetente 1x (vagy 2,5 ml/100 liter hetente 2x). Nagy szerves terhelés esetén maximum hetente 2x 5 ml/100 liter.

Az adagolást a baktérium készítmények adagolásával időben összeegyeztethetjük. A hableválasztót és az UV-fertőtlenítő berendezést kb. 60 percre kapcsoljuk ki, hogy a baktérium-üledék együttes képződését és ennek lerakodását lehetővé tegyük.

Termékspecifikáció

Gyártó Sangokai
Típus Kai Geos
Szűrőanyag típusa kémiai
Kiszerelés 500 ml

Írja le saját véleményét

Ezt véleményezi: Sangokai Kai Geos 500ml

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket? *

  ☆☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★★☆☆ ★★★★ ★★★★★
Értékelés

Talán a következő termékek is érdekelhetik: