• Kosár

    A kosár üres

    Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Sangokai
A képre kattintva elérheti a gyártó termékeit
Segítség a vásárláshoz:
Termékkel kapcsolatos kérdése van? Hívjon bennünket, és mi örömmel segítünk.
Nem szeretne online vásárolni? Rendelését telefonon, vagy a Wesselényi utcai üzletünkben személyesen is leadhatja.
Nem tud választani? Több termék tulajdonságainak összehasonlításához használja az "összehasonlít" funkciót.
Később szeretne vásárolni? Regisztráljon és készítsen "kívánságlistát". A kívánságlistára összegyűjtött termékeket később akár egyben is megvásárolhatja.

Sangokai Chem SPS 500ml

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

A Sangokai Chem SPS egy szervetlen hatóanyag-keverék az kispolipú kőkorallok vörös/rózsaszín és kék színképzésének előmozdításáért:

• lépésenként növeli az akvárium vízének káliumkoncentrációját és kiegyenlíti a bór-, bróm- és flórtartalom komoly hiányát.
• támogatja az SPS-korallok vörös és kék színképzését pl. az Acropora, Montipora, és a pocilloporid korallok mint pl. Seriatopora esetén.
• az adagolás a színképzéshez igazodik, a maximális színintenzitás eléréskor szüneteltetünk.
• a Sango Chem-SPS optimálisan együttműködik a Sango Nutri-basic alapvető tápanyagellátással és így mindenek előtt a bejáratott sangokai rendszerek esetén hatékony, mivel ekkor a korallos akvárium az összes többi a színképzéshez szükséges tápanyagban kellően részesül.

Adagolás: az SPS-korallok nem kielégítő színképződése esetén és a nem maximális színeződéskor a színintenzitás növelése érdekében, naponta szükség szerint 1-2 ml/100 liter adagolandó a megvilágítási fázis alatt. A 2 ml/100 liter dózist ne lépjük túl. Az alkalmazást addig folytathatjuk, míg a színminőség maximalizálódik, és további növelés nyilvánvalóan nem érhető el. Ekkor az adagolást legalább két hétig szüneteltessük. Amennyiben az adagolás folyamán a korallok szövetei besötétednének, és/vagy a szín ereje ismét csökkenne, akkor a sango chem-SPS adagolását legalább 4 hétre szüneteltessük.
13 000 Ft
26 000 Ft/liter
Termék megosztása:

Sangokai Chem SPS 500ml Zoom

Részletek

Az Acroporidae és Pocilloporidae családba tartozó kispolipú szimbióta algákat tartalmazó kőkorallok színképzése úgynevezett kromoproteinekre („színképző proteinek”) vezethető vissza. Ezt az anyagot a gazdakorall maga termeli. A kromoproteinek jelentőségét egy adott korall vonatkozásában nehéz meghatározni, mivel az egyes proteinek fluoreszkáló jellege biokémiailag és biofizikailag is eltérő. A klasszikus GFP (angolból fordítva: zölden fluoreszkáló pigmens) pl. a korallokban határozott fluoreszkálást eredményez. Ez úgy jön létre, hogy a GFP a kínált fénysugárspektrumból a kék hányadot (vagy az UV-A sugárhányadot) abszorbálja és egy valamivel hosszabb hullámhosszú zöld sugárzássá alakítja, majd ezt ismét kisugározza (emitálja). Az ilyen fluoreszkáló proteinek a nagypolipú kőkorallokban, a hamis korallokban (Corallimorpharia) és kéregkorallokban de a lágykorallokban és SPS-korallokban is (pl. az Acropora muricata "Enzmann" (Veron szerint Acropora tumida, de Wallace revíziója alapján A. muricata) zöld kromoproteinje) igen gyakoriak.

Ezzel szemben ismerünk olyan kromoproteineket, amelyek bizonyos fényhullámhossz hatására nem rendelkeznek említésre méltó floureszkáló képességgel, hanem „plakatív pigmensek” gyanánt csupán a rendelkezésre álló fényspektrum bizonyos sugárhányadát elnyelik, míg a többit meg reflektálják. A legismertebb nem fluoreszkáló kromoprotein az ún. procilloporin, amely rózsaszín pigmensként a Seriatoporában és más pocilloporid kőkorallban gyakori. A „klasszikus” pocilloporin mellett más pocilloporinok is előfordulhatnak, amelyek többnyire sárga vagy kék színt öltenek.

A pocilloporinoknál egyértelműen a kínált fénysugárzás áll az előtérben, mivel ezen kromoproteinek tükröző képessége csak akkor tud érvényesülni, ha a kívánt hullámhossz az akvárium világításában is előfordul. Ennek megfelelően rózsaszínű korallokat a fényspektrum vörös sugárzásával lehet jobban érvényre juttatni, habár a rózsaszínű pocilloporin termelést a fluoreszkáló kromoproteinekhez hasonlóan a rövidebb hullámhosszú ibolya és kék fény serkenti.

A fluoreszkáló kromoproteineknél nagy hányadú kéksugárzás hányad áll az előtérben, mivel a mindenkori abszorpciós tulajdonságok, pl. a GFPk esetében a rövidebb hullámhossz tartományokban helyezkednek el. Gyakran megeshet, hogy több fluoreszkáló kromoprotein a korall szövetén belül eltérő fluoreszkálást eredményez, ami viszont egy szomszédos kromoprotein számára emissziós hullámhosszként szolgál. Így egy korallban a kék fénysugár hatására zöld, sárgás, narancssárga vagy akár egészen piros fluoreszkálást is kelthet.

Az SPS-korallok színei alapvetően az általános környezeti feltételektől, mint pl. a megvilágítás minőségétől és mennyiségétől függnek. Csak egy kiegyenlített spektrumú és jó színhűségű valamint kellő intenzitású fényforrás képes a korallok színképzését optimálisan támogatni. Ezen túlmenően az SPS-korallok gondozásánál a kellő makrotápanyag tartalom is fontos feltétel. Cél kell legyen a 10 mg/liter alatti nitráttartalom és a 0,05 mg/liter alatti foszfáttartalom.

A Sango Chem-SPS célirányosan egészíti ki a tengervíz színképzés szempontjából lényeges szervetlen tartalmi anyagait, elsősorban a káliumot, brómot, flórt és bórt. Ezek az elem számos SPS-korallok által dominált akváriumban hiányoznak, miáltal az egyébként optimálisnak számító környezeti feltételek ellenére az SPS-színek újraképződése gátlódik.

Egy kellő tápanyag ellátásra felépítve a Sango chem-SPS az SPS-színeződés szignifikáns növekedéséhez vezet, mindenek előtt a kék és vörös színek erőteljes támogatásával. A színek erőteljesebbekké válnak és jobban elhatárolódnak a szövetek barna alapszínétől. Ezáltal a korallok megjelenése briliánsabbá válik.

A Sango Chem-SPS mellett a Sango Nutri-basic termékekkel az összes lényeges mikrotápanyag rendelkezésre áll. Az erősen benőtt és buja növekedésű korallos akváriumoknak emellett még a Sango Nutri-HED termékekkel való ellátásra is szüksége van, hogy a gyorsabban elfogyó tápanyagok kellő mértékben pótlódhassanak.

A Sango Chem-SPS-t csak szükség esetén kell adagolni. A Sango-chem sorozaton belül a hiányzó tengervizi anyagtartalom pótlására szolgál és a Sango nutri-basic alapellátástól függetlenül bármelyik tengeri akváriumban használható. Arra azonban ügyelni kell, hogy a korallok reakcióját a Sango chem-SPS adagolására célirányosan megfigyeljük.

Adagolás: az SPS-korallok nem kielégítő színképződése esetén és a nem maximális színeződéskor a színintenzitás növelése érdekében, naponta szükség szerint 1-2 ml/100 liter adagolandó a megvilágítási fázis alatt. A 2 ml/100 liter dózist ne lépjük túl. Az alkalmazást addig folytathatjuk, míg a színminőség maximalizálódik, és további növelés nyilvánvalóan nem érhető el. Ekkor az adagolást legalább két hétig szüneteltessük. Amennyiben az adagolás folyamán a korallok szövetei besötétednének, és/vagy a szín ereje ismét csökkenne, akkor a sango chem-SPS adagolását legalább 4 hétre szüneteltessük.

Termékspecifikáció

Gyártó Sangokai
Típus Chem SPS
Összetétel n/a
Kiszerelés 500 ml

Írja le saját véleményét

Ezt véleményezi: Sangokai Chem SPS 500ml

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket? *

  ☆☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★★☆☆ ★★★★ ★★★★★
Értékelés

Talán a következő termékek is érdekelhetik: