• Kosár

    A kosár üres

    Az Ön bevásárlókosara jelenleg üres.

Nem találja a keresett felszerelést? Kérdése van valamelyik termékkel kapcsolatban? Jól jönne egy szakértő tanácsa a választás előtt?

Keressen bennünket a lenti elérhetőségek valamelyikén és mi örömmel segítünk.

Telefon: +36 1 268 0381
Mobil: +36 30 3277 383
E-mail: írjon nekünk

Amennyiben 30.000 Forint felett vásárol a megrendelt terméket az ország egész területén ingyenesen szállítjuk ki.

A szállítás díja ennél alacsonyabb összegű vásárlás esetén is csak 1.490 Forint.

Neo
A képre kattintva elérheti a gyártó termékeit
Segítség a vásárláshoz:
Termékkel kapcsolatos kérdése van? Hívjon bennünket, és mi örömmel segítünk.
Nem szeretne online vásárolni? Rendelését telefonon, vagy a Wesselényi utcai üzletünkben személyesen is leadhatja.
Nem tud választani? Több termék tulajdonságainak összehasonlításához használja az "összehasonlít" funkciót.
Később szeretne vásárolni? Regisztráljon és készítsen "kívánságlistát". A kívánságlistára összegyűjtött termékeket később akár egyben is megvásárolhatja.

Neo áramoltató motor mozgató fej + vezérlő elektronika

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

A Neo cég által kifejlesztett áramoltató motor mozgató rendszer segítségével:
• egyrészről kevesebb áramoltató motor beépítésével is biztosítható az akvárium megfelelő vízmozgatása;
• másrészről a motor pásztázó mozgásával keltett áramlásoknak köszönhetően jelentősen csökken a nem kívánatos üledék lerakódása és a víz mozgása utánozza a természetes áramlást

A Neo induló készlete 1 db motor mozgató fejet és 1 db vezérléshez szükséges elektronikát tartalmaz.

Motor mozgató fej
• a szervómotoros mozgató fej az áramoltatót mindkét irányban, 90°-ban tudja elfordítani;
• a csomagban érkező távtartóval a motor vízszinthez viszonyított magassága 0 és 15 cm között szabályozhat (extra tartozékként 50 cm hosszú távtartó is rendelhető);
• a forgató mechanika csapágyazott (kerámia), a cserélhető szervót titán csavarok rögzítik;
• a fej 20 mm-es üvegvastagságig függőlegesen (rimless akvárium) és vízszintesen (peremes akvárium) is rögzíthető

Vezérlő elektronika
• a vezérlő elektronikával a fej forgásának sebessége, illetve a jobb és bal oldali végállások állíthatók be;
• a vezérlő elektronikával egyszerre 2 fej mozgatható egymástól függetlenül; (kiegészítő fej itt rendelhető)

Fontos: a mozgató fejre egyelőre csak Tunze és Jebao áramoltatók rögzíthetők (max. 12000 l/h-ig) de hamarosan további gyártók motorjainak rögzítésére is lesz mód
47 900 Ft
Termék megosztása:

Neo áramoltató motor mozgató fej + vezérlő elektronika Zoom

Részletek

A vízáramlás erősségének és irányának szabályzása

A vízáramlás erősségének szabályzására ma már könnyedén és pénztárcánkhoz mérten választhatunk megoldást, olyan neves gyártók kínálatából, mint a Tunze, Hydor, Aquarium Systems, Jebao, stb. A változó erősségű vízmozgás ugyan nem kötelező feltétele a sikeres tengeri akvarisztikának, de előnyei miatt egyre többen választják: kevesebb lerakódás, változatosabb vízáramlás minták, hullámzás szimulálás, stb.

A vízáramlás irányának szabályozhatóságával azonban más a helyzet.

Bár a vízmozgás irányának szabályzása jelentős előnyökkel jár:
 • kevesebb áramoltató motor beépítésével is biztosítható az akvárium megfelelő vízmozgatása, ami főleg kis akváriumoknál előnyös, ahol a technika nehezen rejthető a dekoráció mögé;
 • motorok mozgatásával keltett extra turbolenciáknak köszönhetően számottevően csökken a nem kívánatos üledéklerakódás;
mindeddig csak néhány gyártó jelent meg a vízáramlás irányának szabályzására specializált termékével: Osci-Motion, Vertex Mocean és ezek kínai utánzatai. Ezek a termékek azonban a legtöbb akvarista számára vagy elérhetetlenül drágák voltak, vagy egyszerűen nem működtek elég megbízhatóan.

A Neo áramoltató mozgató rendszerA Neo cég az elsők között jelent meg egy megbízható, és jó ár-érték arányú áramoltató motor mozgató rendszerrel. A Neo cég indulókészletében 1 db motor mozgató fej és 1 db vezérlő elektronika található a szükséges kábelezéssel és törpefeszültségű tápegységgel.

Motor mozgató fej

Az egy darabból mart szervómotoros mozgató fej az áramoltatókat függőleges tengely mentén, jobbra és balra, 90°-ban tudja elfordítani.

A precíz megmunkálásnak és jó anyagválasztásnak köszönhetően a Neo mechanikája elég robusztus ahhoz, hogy akár egy Tunze Stream 6105-öt is stabilan tartson.

Maga az áramoltató motor (nem része a csomagnak!) egy távtartóval kapcsolható a forgató mechanikához. A csomagban érkező távtartó méretre vágásával a motor vízszinthez viszonyított magassága 0 és 15 cm között szabályozható (extra tartozékként 50 cm hosszú távtartó is rendelhető)

Fontos: a mozgató fejre egyelőre csak Tunze és Jebao áramoltatók rögzíthetők (max. 12000 l/h-ig) de hamarosan további gyártók motorjainak rögzítésére is lesz mód. A gumibakos, új típusú Tunze Stream motorokat ragasztás nélkül, míg a Tunze Nano Stream és Jebao WP áramoltatókat ragasztással (pl. Tangit PVC ragasztó) lehet könnyedén felszerelni. 

A Neo mechanikája csapágyazott (kerámia), míg a törpefeszültségű (5V), cserélhető szervót tengervíz álló titán csavarok rögzítik.

A fej kétféleképpen rögzíthető az akvárium üvegre 20 mm-es üvegvastagságig:
1. függőlegesen (rimless akvárium esetén)
2. vízszintesen (peremes akvárium esetén)

Korallszirt tippek:
 • két egymással szembe fordított mozgató fejjel olyan, a hullámzónára jellemző random vízmozgások hozhatók létre, melyek nem csak a korallok számára kedvezők, de szinte nullára redukálják az üledéklerakódást
 • ha az áramoltató motort az XL-es távtartó segítségével az akvárium aljához közel süllyesztjük, a pásztázó mozgásnak köszönhetően a vízmozgás kisöpri a dekoráció alá és mögé lerakódó üledéket

 
Vezérlő elektronika

A Neo vezérlő elektronikájával két motor forgató fej mozgása szabályozható egymástól függetlenül (azaz a két fejhez külön programok állíthatók be). A mozgatás a középső neutrális pozícióhoz képest jobbra és balra is 90°.

Végállások: a készüléken található gombok segítségével mindkét mozgató fejnél beállítható a jobb és a baloldali maximális elfordulás. A végállásokat 5°-os pontossággal lehet megadni.

Sebesség: az áramoltató motorok forgatásának sebessége 6 fokozatban állítható: 20 másodperc/180°, 40 másodperc/180°,1 perc 20 másodperc/180°, 2 perc 40 másodperc/180°, 3 perc 20 másodperc /180°,16 perc/180° vagy 32 perc/180°

Etetési/karbantartási szünet: a megfelelő gomb kombináció lenyomásával a szervók 30 percre neutrális pozícióba állnak. Szükség esetén az etetési/karbantartási szünet a 30 perc letelte előtt is kikapcsolható.

Éjszakai üzemmód: az elektronika akár úgy is programozható, hogy 12 órás ciklusokban felváltva használja az általunk beállított sebességet, majd azt követően - éjszakára - a leglassabb sebességet. 

Az elektronika része 2 db 2 méteres vezérlőkábel, mellyel az áramoltató motor mozgatók köthetőek be, és egy hálózati tápegység is.

Termékspecifikáció

Gyártó Neo
Típus mozgató fej + vezérlő elektronika
Funkciók áramoltató motorok pásztázó mozgatása
Vezérelt szivattyúk száma 1 vagy 2 db
Programozhatóság hagyományos gombok
Kompatibilitás Jeabao, Tunze Stream és Tunze Nanostream áramoltatók
Méretek vezérlő: 7,2 cm széles x 5 cm magas x 2,8 cm vastag
Tartozék(ok) 1 db motormozgató fej, távtartó, vezérlő elektronika, tápegység

Írja le saját véleményét

Ezt véleményezi: Neo áramoltató motor mozgató fej + vezérlő elektronika

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket? *

  ☆☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★★☆☆ ★★★★ ★★★★★
Értékelés

Talán a következő termékek is érdekelhetik: